VESTI:
Početna / 2013 / maj

Monthly Archives: maj 2013

U Osečini i Peckoj: Parking za invalide

parking za invalide

Na pet mesta, tri u Osečini i dva u Peckoj, određene su i na propisan i jasan način obeležene lokacije za parkiranje vozila invalida. Po rečima Velička Markovića, opštinskog komunalnog inspektora, lokalna samouprava je na taj način ispunila svoju zakonsku obavezu u tom pogledu.– Istovremeno, našim sugrađanima sa utvrđenom invalidnošću ... Read More »

Letnja škola mladih matematičara – Osečina 2013

škola matematike

Ovog leta za ljubitelje matematike iz osnovnih i srednjih škola planirana je Letnja škola mladih matematičara – Osečina 2013. Organizator ove škole je Društvo matematičara Srbije – Podružnica matematičara Valjevo, a pokrovitelj Opština Osečina.Predviđeno je da se Letnja škola realizuje u dve smene:Prva – za svršene učenike 3, 4, 5, ... Read More »

Održana VI sednica Skupštine opštine

skupština opštine

Tragični događaj koji se odigrao u prvoj polovini aprila, kada je došlo do izvršenja krivičnog dela, koje se, po oceni policije, tretira kao „teško ubistvo nad mlađim punoletnim licem od strane dva osumnjičena pripadnika, takođe, mlađe populacije” samo je pojedinačni slučaj i ne može biti pokazatelj za ukupnu sliku o ... Read More »

Nagrade za muzičko stvaralaštvo

Među najboljim učesnicima literarnog, likovnog, filmskog i muzičkog konkursa za mlade na temu „Srpske majke”, koga su sproveli „Svetosavsko zvonce”, dečji časopis u izdanju Srpske pravoslavne crkve i Međunarodni fond jedinstva pravoslavnih naroda iz Moskve – Odeljenje za Srbiju, našla su se i tri učenika Osnovne škole „Braća Nedić” iz ... Read More »

JAVNO PREDUZEĆE „SRBIJA-VODE” NASTAVLJA DA UREĐUJE SLIV JADRA

Lovačka pod kontrolom

Radovi na daljem uređivanju Lovačke reke uzvodno od naselja Bela vrba uskoro se nastavljaju, a korito će biti očišćeno od naslaga šljunka, otpada i rastinja sve do ušća u Jadar, gde bi nasip na desnoj strani trebalo da bude ojačan. Od tog mesta, nekoliko stotina metara uzvodno i nizvodno, u ... Read More »

SUZANA LUKIĆ NAŠLA I VRATILA NOVAC

Diplomirani sanitarni inženjer bez stalnog zaposlenja Suzana Lukić iz Osečine, koja trenutno radi na određeno vreme u Opštinskoj upravi kao saradnik komunalne inspekcije, pronašla je prošle subote 20.000 dinara, a zatim se potrudila da otkrije čiji je novac i da ga vrati onome kome pripada.– Sa ćerkom u kolicima prišla ... Read More »

GRADONAČELNIK NOVOG SADA MILOŠ VUČEVIĆ U PRIVATNOJ POSETI OSEČINI

Među brojnim učesnicima i posmatračima prošlonedeljnog spektakla karatista u Osečini bio je i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, koji je ovde došao privatno da na takmičenju bodri svog starijeg sina.– Prvi put sam u Osečini i ovom delu Srbije. Čitav kraj je izuzetno lep, a gostoprimstvo ljudi i organizacija ovog ... Read More »

OBELEŽENO 115 GODINA OD ROĐENJA DESANKE MAKSIMOVIĆ

desanki u čast

Na prigodnoj svečanosti u Narodnoj biblioteci, koja je organizovana povodom obeležavanja 115 godina od rođenja Desanke Maksimović, članovi Literarne sekcije Osnovne škole „Braća Nedić” iz Osečine predstavili su rad o životu i stvaralaštvu naše značajne pesnikinje. Tom prilikom zvanično su objavljeni rezultati sprovedenog literarnog konkursa pod nazivom „Desanki u čast”, ... Read More »

U PETAK, REDOVNA SEDNICA OPŠTINSKOG PARLAMENTA

skupština opštine

Informacija o stanju javnog reda i mira u prošloj i prva tri i po meseca ove godine prva je tačka dnevnog reda šeste redovne sednice lokalnog parlamenta, koju je predsednik Skupštine opštine Zlatija Miličić zakazala za petak, 24. maj, sa početkom u 11 časova.Pored toga, odbornici će ovog puta biti ... Read More »

OSEČINA: ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO I EKIPNI MEĐUNARODNI TURNIR U KARATEU

karate-osecina

Karate unije Srbije, uz tehničku pomoć Karate kluba „Kaminari” iz Osečine, organizovala je prošle nedelje u ovom mestu 15. državno prvenstvo za sve uzraste i kategorije, a zatim i međunarodni ekipni turnir, na kojem su pored naše reprezentacije nastupile selekcije Bosne i Hercegovine (sa dva tima) i Slovenije.Na prvenstvu Srbije ... Read More »

Scroll To Top