VESTI:
Početna / 2013 / jul

Monthly Archives: jul 2013

Sajam šljiva Osečina 2013 – Program

sajam šljiva

Sreda,  28. avgust Otvaranje izložbe „Podgorina”  Đorđa Stanojevića (19.00 – Galerija)   Četvrtak  29. avgust Otvaranje izložbe „Šljiva – simbol Podgorine“ (17.30 – Odeljenje muzeja)   Predsajamsko  veče:  Revija dokumentarnih filmova Učesnici: Živomir Mihailović, Vladimir Perović, Svetlana Miljević i Dobrivoje i Dobrila Pantelić (18.30 – Sportski centar) Potpaljivanje sušare, zdravica, ... Read More »

Kontrola popisa poljoprivrede: Realna slika agrara

statistika

Predstavnici Republičkog zavoda za statistiku, na čelu sa direktorom Draganom Vukmirovićem, po metodi slučajnog uzorka, obavili su prošlog četvrtka uobičajenu kontrolu obavljenog popisa poljoprivrede. Provera za Kolubarski okrug izvršena na teritoriji opštine Osečina i to u selima Konjuša i Dragijevica, a konstatovano je da se došlo do prilično realne slika ... Read More »

Zoran R. Petrović – novi direktor

zoran

Nakon sprovedenog oglasa, zatim mišljenja više od dve trećine članova Nastavničkog veća i jednoglasne podrške Školskog odbora, ministar prosvete Žarko Obradović potpisao je rešenje kojim se Zoran R. Petrović, nastavnik fizičkog iz Osečine, imenuje za direktora Osnovne škole „Braća Nedić” za mandatni period od četiri godine. Petrović je u ovoj ... Read More »

I Čačak na Sajmu šljiva u Osečini

cacak

U poseti kod gradonačelnika Čačka mr Vojislava Ilića bili su Milan Simić, zamenik predsednika Opštine Osečina i Miodrag Stanišić, koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Susretu su prisustvovali načelnik gradske uprave Čačka za lokalni ekonomski razvoj i zamenik predsednika Skupštine opštine. Tom prilikom je dogovoreno da se proizvođači i prerađivači ... Read More »

PROJEKAT „MOJA OSEČINA”:Ideja za sva vremena

moja osečina

Ako ne ceniš svoje onda to tvoje ni drugi neće ceniti – jedna je od polaznih komponenti koncepta projekta „Moja Osečina”, koji je rođen pre desetak godina i čije se osnovne ideje od tada razvijaju najviše putem prepoznavanja i pronalaženja sopstvenih vrednosti, zatim kroz njihovo dopunjavanje i usavršavanje, predstavljanje i ... Read More »

Takmičenje u govorenju zdravica, u okviru osmog Sajma šljiva u Osečini

zdravice

Narodna biblioteka Osečina Braće Nedić 18 14253 Osečina Tel/faks: 014-451-111 E-mail: bibliotekaosecina@gmail.com   O B A V E Š T E NJ E   Takmičenje u govorenju zdravica, u okviru osmog Sajma šljiva u Osečini, održaće se 31. avgusta 2013. godine na platou Biblioteke, s početkom u 11.00 časova. Tema ... Read More »

OFK OSEČINA: Lučić trener, Vujičić predsednik

ofkosecina

Nakon ispadanja OFK Osečine iz zone „Drina” u Okružnu ligu, promenjeno je gotovo kompletno klupsko rukovodstvo na čelu sa dosadašnjim predsednikom Draganom Andrićem, kao i trenerom Vojislavom Lukićem. Novi predsednik kluba je Živorad Vujičić, iskusni sportski radnik, a šef struke Zoran Lučić iz Valjeva. On je deo svoje bogate i ... Read More »

Osam timova na turniru u malom fudbalu za Milana

turnir

Ekipa Poljane – Plužac pobednik je prvog memorijalnog turnira u malom fudbalu održanog u znak sećanja na mladog sugrađanina i sportistu Milana Živanovića, koji proletos braneći sestru od nasilnika ubijen na ulici. Fudbaleri iz prigradskog naselja prošle subote u finalnoj utakmici na mini – pič terenu u Osečini bili su ... Read More »

Pojačana privredna aktivnost

medina

U orgaizaciji OU Osečina i partnerske agencije SIEPA, 19.07.2013 godine u Skupštinskoj sali opštine Osečina , održana je prezentacija kompanije Medino pčelarima sa područja opštine Osečina. Kompanija Medino je najveći izvoznik meda iz Srbije te u ukupnom srpskom izvozu učestvuje sa gotovo 50%. Izvršni direktor Medina, gospodin Darko Mandić je ... Read More »

Državni sekretar: Stanje i saradnja za pohvalu

drzavni-sekretar

Saradnja između lokalne samouprave i organa unutrašnjih poslova, kao i ukupno stanje javnog reda i mira i bezbedonosna situacija na teritoriji opštine Osečina, uprkos retkim pojedinačnim neželjenim slučajevima, na visokom su nivou i zaslužuju svaku pohvalu. To je zajednička ocena Miodraga Miljkovića, državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, i ... Read More »

Scroll To Top