ВЕСТИ:
Почетна / 2013 / септембар

Monthly Archives: септембар 2013

СЕДНИЦА СО: Ребаланс и извештаји усвојени, директори именовани

skupština opštine

Скупштини општине је 26. септембра, на осмој редовној седници усвојила ребаланс општинског буџета за 2013. годину. Измене се извршене ради усклађивања укупног обима буџетских расхода са проценом остварења укупних прихода, као и ради потребе за променама у одређеним апропријацијама, које су настале код појединих буџетских корисника, с обзиром да су ... Read More »

И у Пецкој прорадио биоскоп

Француски филмски караван, који се реализује кроз низ бесплатних биоскопских представа као резултат сарадње Института за културу и Амбасаде Француске у нашој земљи са општином и Народном библиотеком Осечина, ових дана „скокнуо” је до Пецке. У сали Дома културе у овој варошици приказан је анимирани филм „Кожа боје меда”. Сала ... Read More »

Нова прилика за промоцију у Међимурју

Туристичка организација „Подгорина” и општина Осечина и ове године ће се представити на 5. Сајму обртништва, туризма, вина и виноградарске опреме, који се под називом „Ковито 2013” одржава од 27. до 29. септембра у словеначком граду Орможу. – У оквиру међусобне дугогодишње сарадње, које се огледа кроз реализацију заједничких пројеката ... Read More »

Све од шљива и о Сајму шљива

Познати специјализовани београдски часопис „Миљин кувар”, кога припрема и уређује новинарка Миља Лукић, у броју од 25. септембра на средњим странама објављује опширан текст и три фотографије са Сајма шљива у Осечини. На осталим страницама „Миљин кувар” доноси 87 рецепата за прављење разних сланих и слатких ђаконија од шљиве, нашег ... Read More »

Пантелићи снимају нови филм

Филмска екипа Продукције „Три-Д” Добривоја и Добриле Пантелић из Доњих Брезовица у општини Крупањ тренутно снима документарно – етнолошко – играни филм „На кућном прагу”. Како Пантелићи и њихови сарадници планирају снимање ће бити завршено половином новембра месеца. – Поред већ уиграних носилаца главних улога, као што су Петар Петровић, ... Read More »

Куд „Младост” из Пецке на „Берби грожђа” у Вршцу

Чланови фолклорне дружине Културно – уметничког друштва „Младост из Пецке прошле недеље били су гости туристичке организације из Вршца и КУД-а „Венац” из Избишћа на традиционалној 56. туристичкој манифестацији у овом банатском граду, која је посвећена берби грожђа. Заједно са преко 50 фолклорних ансамбала, певачких група и музичких састава они ... Read More »

Изабрани чланови (још) три Савета месних заједница

Прошле недеље одржани су редовни избори за чланове Савета месне заједнице Драгодол и допунски у осам месних заједница. На допунским изборима све чланове новог сазива добили су: Туђин, Лопатањ и Братачић. Тако су се стекли услови да и ове месне заједнице, као што је то случај из претходног изборног круга ... Read More »

ОДБОЈКА: Четири такмичарске екипе, пет тренера

одбојка

– Комплетан погон Женског одбојкашког клуба Осечина, који је ове сезоне подељен на четири такмичарске екипе са 120 одбојкашица и пет тренера, налази се у пуном тренажном процесу и завршним припремама за наредна првенства у различитим узрастним категоријама – рекао нам је Живорад Бојчић, председник Клуба, обавештавајући нас и о ... Read More »

ОФК Осечина: Лукић уместо Лучића

фудбал

Три победе код куће (ЗСК – 3:0, Тулари – 5:1, ОФК Дивци – 4:0, уз пораз и нерешен резултат у гостима (Трлић-0:1, Пепељевац – 1:1), као и већ значајан заостатак за водећим Задругаром из Лајковца, скроман су учинак за реализацију амбиције о експресном повратку у зону. Цех је, како то ... Read More »

Крос РТС-а „Кроз Србију” у Осечини и Пецкој

На знак из студија РТС-а проф. др Томислава Јовановића, министра просвете, науке и технолошког развоја, са стартних места у Осечини и Пецкој преко 800 предшколаца и ђака из општине Осечина започело је трке и оквиру јединствене атлетске приредбе, која се истовремено одржавала широм земље, а који дан пре или касније ... Read More »

Scroll To Top