VESTI:
Početna / 2013 / septembar

Monthly Archives: septembar 2013

SEDNICA SO: Rebalans i izveštaji usvojeni, direktori imenovani

skupština opštine

Skupštini opštine je 26. septembra, na osmoj redovnoj sednici usvojila rebalans opštinskog budžeta za 2013. godinu. Izmene se izvršene radi usklađivanja ukupnog obima budžetskih rashoda sa procenom ostvarenja ukupnih prihoda, kao i radi potrebe za promenama u određenim aproprijacijama, koje su nastale kod pojedinih budžetskih korisnika, s obzirom da su ... Read More »

I u Peckoj proradio bioskop

Francuski filmski karavan, koji se realizuje kroz niz besplatnih bioskopskih predstava kao rezultat saradnje Instituta za kulturu i Ambasade Francuske u našoj zemlji sa opštinom i Narodnom bibliotekom Osečina, ovih dana „skoknuo” je do Pecke. U sali Doma kulture u ovoj varošici prikazan je animirani film „Koža boje meda”. Sala ... Read More »

Nova prilika za promociju u Međimurju

Turistička organizacija „Podgorina” i opština Osečina i ove godine će se predstaviti na 5. Sajmu obrtništva, turizma, vina i vinogradarske opreme, koji se pod nazivom „Kovito 2013” održava od 27. do 29. septembra u slovenačkom gradu Ormožu.– U okviru međusobne dugogodišnje saradnje, koje se ogleda kroz realizaciju zajedničkih projekata i ... Read More »

Sve od šljiva i o Sajmu šljiva

Poznati specijalizovani beogradski časopis „Miljin kuvar”, koga priprema i uređuje novinarka Milja Lukić, u broju od 25. septembra na srednjim stranama objavljuje opširan tekst i tri fotografije sa Sajma šljiva u Osečini.Na ostalim stranicama „Miljin kuvar” donosi 87 recepata za pravljenje raznih slanih i slatkih đakonija od šljive, našeg „nacionalnog ... Read More »

Pantelići snimaju novi film

Filmska ekipa Produkcije „Tri-D” Dobrivoja i Dobrile Pantelić iz Donjih Brezovica u opštini Krupanj trenutno snima dokumentarno – etnološko – igrani film „Na kućnom pragu”. Kako Pantelići i njihovi saradnici planiraju snimanje će biti završeno polovinom novembra meseca.– Pored već uigranih nosilaca glavnih uloga, kao što su Petar Petrović, Milena ... Read More »

Kud „Mladost” iz Pecke na „Berbi grožđa” u Vršcu

Članovi folklorne družine Kulturno – umetničkog društva „Mladost iz Pecke prošle nedelje bili su gosti turističke organizacije iz Vršca i KUD-a „Venac” iz Izbišća na tradicionalnoj 56. turističkoj manifestaciji u ovom banatskom gradu, koja je posvećena berbi grožđa. Zajedno sa preko 50 folklornih ansambala, pevačkih grupa i muzičkih sastava oni ... Read More »

Izabrani članovi (još) tri Saveta mesnih zajednica

Prošle nedelje održani su redovni izbori za članove Saveta mesne zajednice Dragodol i dopunski u osam mesnih zajednica. Na dopunskim izborima sve članove novog saziva dobili su: Tuđin, Lopatanj i Bratačić. Tako su se stekli uslovi da i ove mesne zajednice, kao što je to slučaj iz prethodnog izbornog kruga ... Read More »

ODBOJKA: Četiri takmičarske ekipe, pet trenera

odbojka

– Kompletan pogon Ženskog odbojkaškog kluba Osečina, koji je ove sezone podeljen na četiri takmičarske ekipe sa 120 odbojkašica i pet trenera, nalazi se u punom trenažnom procesu i završnim pripremama za naredna prvenstva u različitim uzrastnim kategorijama – rekao nam je Živorad Bojčić, predsednik Kluba, obaveštavajući nas i o ... Read More »

OFK Osečina: Lukić umesto Lučića

fudbal

Tri pobede kod kuće (ZSK – 3:0, Tulari – 5:1, OFK Divci – 4:0, uz poraz i nerešen rezultat u gostima (Trlić-0:1, Pepeljevac – 1:1), kao i već značajan zaostatak za vodećim Zadrugarom iz Lajkovca, skroman su učinak za realizaciju ambicije o ekspresnom povratku u zonu. Ceh je, kako to ... Read More »

Kros RTS-a „Kroz Srbiju” u Osečini i Peckoj

Na znak iz studija RTS-a prof. dr Tomislava Jovanovića, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sa startnih mesta u Osečini i Peckoj preko 800 predškolaca i đaka iz opštine Osečina započelo je trke i okviru jedinstvene atletske priredbe, koja se istovremeno održavala širom zemlje, a koji dan pre ili kasnije ... Read More »

Scroll To Top