ВЕСТИ:
Почетна / 2014 / јануар

Monthly Archives: јануар 2014

Новчана помоћ за новорођену децу

Општинску новчану помоћ, која се обрачунава на основу висине просечне републичке зараде и додељује два пута годишње, у првој половини 2013. године добило је 49, а прошлог понедељка још 40 породица (решења се доносе на име мајки) чије су принове дошле на свет у другом полугођу минуле године. Број од ... Read More »

Делегација Осечине посетила општину Руму

Позитивна искуства општине Рума око решавања проблема водоснабдевања, као и процес кроз који је ова локална самоуправа прошла до добијања сертификата за једну од општина са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи од стране НАЛЕД-а (Националне алијансе за локални економски развој), биле су главне теме разговора трочлане делегације Осечине са ... Read More »

Школарци и верници обележили Савиндан

Служењем светих архијерејских литургија и традиционалним деклемовањем најмлађих у храмовима Подгорског намесништва, затим резањем славског колача у школама и предшколској установи уз пригодне програме, као и Светосавском акдемијом у великој сали Народне библиотеке у Осечини, коју су припремили ученици заједно са својим наставницима и вероучитељима, школарци и верници из ове ... Read More »

Припреме за обележавање 100 година Великог рата

100 godina rata

Већ у првој половини ове године постојећа спомен обележја на територији општине, укључујући и бројне крајпуташе, биће уређени и заштићени како то доликује. Свим споменицима посвећени херојима из овог краја, који су пали за време ратова за ослобођење од 1912. до 1918. године биће враћен стари сјај. Поред тога, планирано ... Read More »

СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР ПЕТЛИЋА И ПИОНИРА: 14 екипа са 200 играча

učesnici turnira

На овогодишњем традиционалном Светосавском турниру у малом фудбалу за петлиће и пионире у Осечини учествовало је укупно 14 екипа са око 200 младих играча. Победничке пехаре освојили су петлићи Коперникуса из Љига и пионири Железничара из Лајковца. У категорији петлића надметало се шест екипа. Иза победника Коперникуса пласирали су се: ... Read More »

Конкурсна документација за обављање линијског превоза путника на територији oпштине Осечина

превоз путника

У прилогу имате документацију за пријаву на конкурс за поверавање линијског превоза путника на територији општине Осечина Kompletna konkursna dokumentacija Read More »

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ОДРЖАВАЊE ЈАВНОГ ОСВЕТЉЕЊА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ОСЕЧИНА

јавно осветљење

Предмет јавне набавке, број ЈН404-2/2014, која се спроводи у поступку јавне набавке мале вредности је одржавањe јавног осветљења на територији општине Осечина, услуге, ознака из општег речника јавне набавке:50000000-услуге одржавања и поправки Право учешћа у поступку имају сви понуђачи који испуњавају услове предвиђене чл. 75. и чл.76.Закона о јавним набавкама ... Read More »

Председник Народне скупштине Републике Србије: Подршка пројектима

Небојша Стефановић, председник Народне скупштине Републике Србије, за време боравка у Осечини поводом отварања међународног кошаркашког турнира пионирских екипа, са сарадницима, састао се са општинским руководством. Том приликом вођени су отворени разговори о најактуелнијим питањима везаним за ову локалну заједницу. – Упознат сам са једним делом ваших већ припремљених пројеката, ... Read More »

ЗАВРШЕН КОШАРКАШКИ ТУРНИР ПИОНИРА: Први „Осечански победник” из – Крагујевца

Пионирска екипа Фоке из Крагујевца тријумфовала је на првом Међународном турниру пионира „Осечански победник”. Тим кога је селектирао некадашњи играча сарајевске Босне и крагујевачког Радничког Богољуб – Боци Ђурић у финалу је савладао београдског Партизана резултатом 48:42. Пионири из Шумадије су у првом полувремену одличном игром у једном тренутку стигли ... Read More »

КОШАРКА, ПРВИ И ДРУГИ ДАН ТУРНИРА: Победа и пораз Осечине

У групној фази првог Међународног турнира пионира „Осечански победник” млади кошаркаши домаћина Осечине после продужетка савладали су екипу Студента из Ваљева са 50:46 (41:41). У другом мечу прве групе, који је такође обиловао узбуђењима, Студент је за један поен био бољи од Партизана из Београда и славио резултатом 44:43. Београђани ... Read More »

Scroll To Top