VESTI:
Početna / 2014 / februar

Monthly Archives: februar 2014

Predlaganje kandidata za dodelu nagrada opštine Osečina

skupština opštine

Komisija za saradnju i društvena priznanja SO-e Osečina OBJAVLJUJ E JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE KANDIDATA ZA DODELU NAGRADA OPŠTINE OSEČINA Nagrada opština Osečina se dodeljuje za dela koja predstavljaju najvrednija dostignuća u Opštini u oblasti: privrede; poljoprivrede i ruralnog razvoj; vaspitno-obrazovnog rada; stvaralaštva učenika i studenata; medicine i socijalne zaštita; ... Read More »

Podnošenje poreskih prijava za utvrđivanje poreza na imovinu za obveznike koji ne vode poslovne knjige

O B A V E Š T E NJ  E za podnošenje poreskih prijava za utvrđivanje poreza na imovinu za obveznike koji ne vode poslovne knjige           Dana, 26. novembra 2013. godine, SKUPŠTINA OPŠTINE OSEČINA, donela je Odluku o obavezi podnošenja poreskih prijava za utvrđivanje poreza na imovinu nepokretnosti obveznika ... Read More »

STIPENDIRANJE STUDENATA: Ukupno 60 stipendija iz budžeta opštine

Komisija za dodelu stipendija SO Osečina, na sednici održanoj 13. 01. 2014. godine, odlučila je da se nastavi dalja isplata stipendija sa studentima sa kojima su sklopljeni ugovori prethodnih godina, a koji redovno polažu ispite i upisuju semestre. Isplata stipendija se odnosi na period počevši od 01.10. 2013. godine, a ... Read More »

NOVI OPŠTINSKI STIPENDISTI: Svi koji ispunjavaju školski i materijalni uslov

Komisija za dodelu stipendija Skupštine opštine Osečina, na sednici održanoj dana 10.02.2014 godine, dodelila je stipendije svim studentima sa teritorije ove opštine koji ispunjavaju školski i materijalni uslov predviđen članovima 7. i 8. opštinske Odluke o stipendiranju studenata. To su: 1. DANIJELA BOGOSAVLJEVIĆ iz Lopatnja, student druge godine Medicinskog fakulteta ... Read More »

IZBORI 2014: DSS se protivi prodaji zemlje strancima

U razgovoru sa članovima Opštinskog odbora i predstavnicima medija, a u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Aligrudić izjavio je u Osečini da njegova stranka možda nije najjača ali da je svakako jedna od najstabilnijih na političkoj sceni Srbije i da zato očekuje dobar ... Read More »

NOVI STIPENDISTI: Deficitarna zanimanja

Komisija za dodelu stipendija SO Osečina, na sednici održanoj dana 10.02.2014 godine, utvrdila je da su sve prijave blagovremene i potpune. Ista komisija je utvrdila da svi kandidati ispunjavaju uslove shodno Odluci o deficitarnim kadrovima na području opštine Osečina i raspisanom konkursu i odlučila je da im dodeli opštinske stipendije. ... Read More »

Obeležen Svetski dan maternjeg jezika

lingvisti

Predstavljanjem rada sa kojim su mladi lingvisti iz Osnovne škole „Braća Nedić” i njihova nastavnica Dragica Puljezević osvojili prvu nagradu na Republičkom takmičenju lingvističkih sekcija Srbije za školsku 2012/2013. godinu, u velikoj čitaonici Narodne biblioteke Osečina, obeležen je 21. februar – Svetski dan maternjeg jezika. Dragica Puljezević, profesor srpskog jezika ... Read More »

ZAVOD ZA STATISTIKU: U januaru najmanje plate u Osečini

Najniže plate u Kolubarskom okrugu u januaru mesecu 2014. godine imali su zaposleni na teritoriji opštine Osečina, gde je januarski prosek iznosio samo 23.500 dinara. Prema podacima koje je objavio Zavod za statistiku Republike Srbije, u Kolubarskom okrugu najviše zarađuju Lajkovčani, gde je januarski prosek 62.700 dinara. Na Ubu prosečna ... Read More »

Asfaltiranje pristupnog puta na obilaznicu

Predmet javne nabavke, broj JN404-5/2014, koja se sprovodi u postupku javne nabavke male vrednosti je asfaltiranje pristupnog puta na obilaznicu, oznaka iz opšteg rečnika javne nabavke: 45233140 Pravo učešća u postupku imaju svi ponuđači koji ispunjavaju uslove predviđene čl. 75. i čl.76.Zakona o javnim nabavkama i konkursnom dokumentacijom naručioca …. ... Read More »

IZBORI 2014: Ilić za punu podršku Vučiću

-Veoma je važno je da opcija oko Aleksandra Vučića pobedi na predstojećim izborima. Ona ima viziju da još snažnije pokrene i brže povede Srbiju napred u perspektivniju budućnost. Ovi izbori su bitka za Srbiju, za normalnu i ekonomski jaku državu! – rekao je u Osečini ministar Velimir – Velja Ilić, ... Read More »

Scroll To Top