VESTI:
Početna / 2014 / mart

Monthly Archives: mart 2014

KNJIŽEVNO VEČE: Gostovala autorka najčitanijeg romana u prošloj godini

Violeta Jović, autorka romana „Druga”, koji je u 2013. godini bio najčitanije delo u rangu književnosti u pozajmnom odeljenju Narodne bibloteke, gostovala je u Osečini. U uvodnom delu zanimljivog književnog druženja Ana Ivković direktor NBO, predstavila je lik i delo ove spisateljice. Zatim je podsetila i na sadržaj najčitanijeg romana ... Read More »

NOVI ROMAN OGNJENA PUDARA: „Na Neretvi jedan grad”

U izdavačkoj delatnosti Narodne biblioteke Osečina pojavio se novi roman zavičajnog autora Ognjena Pudara, koji nosi naslov „Na Neretvi jedan grad”. -U akvarelima Mostara, Pudar nam oslikava jedno vrijeme, u kojem je ovaj hercegovački biser živio životom jedinstvenog, skladnog, šarolikog i raznovrsnog staništa i životišta ljudi različite konfesionalnosti, nacionalnosti, ali ... Read More »

SKUPŠTINA: Priznanje matematičaru i agronomu

lokana samouprava

Nagradu opštine Osečina za 2014. godinu, najveće godišnje opštinsko priznanje za dostignuća koja su postala dostupna javnosti u toku prethodne godine dobiće: Nikola Vasiljević iz Carine kod Pecke, učenik prvog razreda specijalnog matematičkog odeljenja Valjevske gimnazije, i Ljupko Milovanović iz Osečine, poljoprivredni inženjer, koji posle četiri decenije rada u ovdašnjim ... Read More »

PREMIJERA „Na kućnom pragu”

Starenje i propadanje srpskih sela, poneki povratak kući onih koji su pod bremenom životnih (ne)prilika ipak smogli snage da priznaju da su pogrešili što su uopšte i odlazili, kao i poslednji trzaji nade da se život na vekovnom ognjištu može obnoviti i produžiti, tematika je novog dokumentarno-igranog etnološkog filma Dobrivoja ... Read More »

RSI U MALOM FUDBALU: „Vožd komerc” ispred „Podgorine fruht”

Fudbaleri „Vožd komerca” trijumfovali su na ovogodišnjem tradicionalnom takmičenju radnih kolektiva iz Osečine u malom fudbalu. Nakon uzbudljivog i zanimljivog predtakmičenja i „plej-ofa”, ekipa ove firme savladala je u finalu na penale „Podgorinu fruht” i zasluženo osvojila prestižni trofej. Treće mesto zauzeo je tim „Vlanara”, koji je u odlučujećoj utakmici ... Read More »

PLAN KAPITALNIH INVESTICIJA: Smernice opštinskog razvoja

Svrha Plana kapitalnih investicija u opštini Osečina, čija izrada je pri kraju, jeste precizno definisanje infrastrukturnih projekata koji zahtevaju značajnija ulaganja, uz konkretna zaduženja za nosioce određenih projekata od njihovog nastanka sve do realizacije, kao i aktivno traženje neophodnih dodatnih finansijskih sredstava. – To je dokument od opšteg interesa i ... Read More »

PRODUKCIJA PANTELIĆ: Premijera novog filma

U nedelju, 23. marta, u hali Sportskog centra Osečina premijerno će biti prikazan novi dokumentarno-igrani etnološki film Dobrivoja i Dobrile Pantelić „Na kućnom pragu”. Ulaz je besplatan, a početak predstave je u 19 časova. Projekcija se realizuje u okviru tradicionalne, ovog puta i jubilarne, deseta po redu turneje dokumentarnih filmova ... Read More »

ZAKAZANA SEDNICA SO: Godišnje nagrade prva tačka

nagrade

Predsednik Skupštine opštine Zlatija Miličić zakazala je za ponedeljak, 24. mart, 11. redovnu sednicu lokalnog parlamenta na kojoj će prva tačka dnevnog reda biti odlučivanje o predlogu za dodelu najznačajnijeg opštinskog priznanja – Godišnje nagrade, koja se daje pojedincima i kolektivima povodom 16. aprila – Dana opštine Osečina. Komisija za ... Read More »

IZBORI 2014: Osečina će imati – poslanika

Predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Osečini Dragan Aleksić (1963.), diplomirani inženjer mašinstva, direktor i vlasnik privatne kompanije „Dal” iz Osečine najverovatnije će biti narodni poslanik u novom sazivu Skupštine Republike Srbije. Naime, prema preliminarnim rezultatima vanrednih parlamentarnih izbora, koji su održani 16. marta, izborna lista koalicije Srpske napredne ... Read More »

IZBORI 2014: Naprednjaci ubedljivi i na lokalu

Prema preliminarnim rezultatima vanrednih izbora za narodne poslanike u novom sazivu Skupštine Republike Srbije na teritoriji opštine Osečina najviše glasova, baš kao i na republičkom nivou, dobila je koalicija okupljena oko Srpske napredna stranke. Od 10.844 upisanih na 21 biralište u ovoj opštini izašlo je 5.796 ili 53,45 odsto punoletnih ... Read More »

Scroll To Top