VESTI:
Početna / 2014 / april

Monthly Archives: april 2014

POPLAVA U OSEČINI: Proglašena vanredna situacija

pesak

U opštini Osečina, gde je poplavni talas zahvatio skoro polovinu mesta, i to sa leve strane magistralnog puta Valjevo – Loznica do Jadra u dužini od oko tri kilometra od ulaza u varošicu do izlaze iz nje, kao i oko ušća svih pritoka u ovu reku, proglašena je vanredna situacija.– ... Read More »

FUDBALSKA PRVENSTVA: Osečina bolja od Jabučja

gornje crniljevo

Golom Mijailovića iz penala, opravdano dosuđenog nakon prekršaja golmana nad Sokoljanskim, OFK Osečina je zabeležila minimalnu pobedu od 1:0 nad OFK Jabučjem. Posle 22. kola u Kolubarskoj okružnoj ligi Osečanci su i dalje na drugom mestu sa 44 boda, 12 manje u odnosu na lidera Zadrugara. U 23. kolu OFK ... Read More »

Gramata i pokloni za Srednju školu

Za negovanje verske nastave i dobru saradnju sa Crkvom, vladika Milutin, episkop Valjevske eparhije, dodelio je Srednjoj ekonomskoj školi „Valjevo” Arhijerejsku gramatu, značajno crkveno priznanje, koje je uručio Draganu Timotiću, direktoru ove srednjoškolske ustanove. Vladika je pri tom i đacima podelio poklone i poželeo im puno uspeha u daljem školovanju. ... Read More »

Poplava – galerija slika

Read More »

NA VIŠE MESTA U SLIVU JADRA: Poplava!!!

Nabujali potok koji prolazi nedaleko od Doma zdravlja na svom rušilačkom putu poplavio je više kuća kraj Lovačke reke u Nemanjinoj ulici. Višednevne pretnje Jadra rezultirale su izlivanjem i plavljenjem većeg broja kuća. Prvo u naselju na desnoj obali, na ulazu u Osečinu iz Valjeva, a zatim i na levoj, ... Read More »

NOVE PADAVINE: Lovačka i Jadar zapretili Osečini

Obilna kiša, koja je u zapadnoj Podgorini padala čitavu noć između srede i četvrtka, 16. i 17. aprila, kao i u jutarnjim časovima, ponovo je napunila korita svih ovdašnjih reka. Nivo Lovačke bio je znatno viši nego pre nekoliko dana, a Jadra, takođe, tako da je poplava zapretila i Osečini. ... Read More »

U PETAK, 25. APRILA 2014.- Program proslave Dana opštine Osečina i OŠ „Braća Nedić”

delagacija skole

– Prijem zvanica iz inostranstva kod predsednika Opštine (10.30 časova) – Svečani program povodom najvećeg opštinskog praznika i Dana Osnovne škole „Braća Nedić” u sali Narodne biblioteke Osečina (11.00 časova): • Himna • Obraćanje predsednika Opštine • Dodela Opštinskih godišnjih nagrada • Obraćanje direktora OŠ „Braća Nedić” • Nagrađivanje učenika ... Read More »

FUDBAL: Samo „Milenko Pavlović” uspešan

gornje crniljevo

Od četiri predstavnika Osečine u tri takmičarske lige u prošlonedeljnim mečevima samo su trijomfovali fudbaleri Milenka Pavlovića iz Gornjeg Crniljeva, dok su svi ostali izgubili svoje mečeve. U 21. kolu Kolubarske okružne lige Mladost je kao domaćin savladala OFK Osečinu sa 2:1 i „zakovao” je na drugom mestu, gotovo bez ... Read More »

VREMENSKE NEPOGODE: Jadar se izlio u Komiriću

Usled obilnih kiša koje su neprekidno padale nekoliko dana došlo je do izlivanja reke Jadar u selu Komiriću. Poplavljena je jedna kuća u Donjem Komiriću, gde je reka u jednom trenutku pretila da zaustavi saobraćaj na magistralnom putu M-4 (Valjevo – Loznica). Takođe, poplavljeno je oko 100 hektara oranica. Varošica ... Read More »

PROMOCIJA ZDRAVOG STILA ŽIVOTA MLADIH: Biciklizam i ishrana

U nedelju, 27. aprila, u simboličnih „pet do 12”, sa gradskog trga u Osečini krenuće kolona biciklista u organizovanu vožnju kroz ovu opštinu. Planirana ruta duga je 40 kilometara i povezuje kulturne znamenitosti ovog kraja i njene žitelje, a krajnji cilj je kod crkve brvnare u Skadru. Sve to odvijaće ... Read More »

Scroll To Top