ВЕСТИ:
Почетна / 2014 / јун

Monthly Archives: јун 2014

ПРИЈЕМ У ОПШТИНИ ЗА НАЈБОЉЕ ОСНОВЦЕ И СРЕДЊОШКОЛЦЕ: Предводници генерације

Овогодишњи ђак генерације у Основној школи „Браћа Недић” Осечина је Александар Крстић, а у ОШ „Војвода Мишић” Пецка Немања Лазић. За њих и њихове другарице и другове из овдашњих основних школа, али и најбоље средњошколце са територије ове локалне заједнице, традиционални пријем у општини приредио је Ненад Стевановић, председник Општине ... Read More »

Упис у вртић

Обавештавају се родитељи који су заинтересовани да упишу децу у целодневни боравак од септембра да пријаве могу извршити сваког радног дана од 07 до 15 часова у Предшколској установи Лане до 31.07. 2014, какао би се благовремено формирале групе. Контакт: ПУ ЛАНЕ Хајдук Вељкова 6 тел: 451-284 pu.lane.osecina@gmail.com Read More »

СТОГОДИШЊИЦА ВЕЛИКОГ РАТА: Видовданска сећања потомоства

чедомир петровић

У суботу, 28. јуна, на Видовдан, у Осечини ће бити свечано обележена стогодишњица од почетка Првог светског рата. Општински Организациони одбор за обележавање јубиларне годишњице Великог рата тим поводом приредио је пригодан програм, који предвиђа: 08.30 – Литургију у Храму Светог Вазнесења Господњег у Осечини 10.00 – Парастос и полагање ... Read More »

ПРИПРЕМЕ ЗА 9. САЈАМ ШЉИВА: Пола хале већ „плануло”

Међународни традиционални, 9. по реду Сајам шљива у Осечини, који ће се одржати се од 29. до 31. августа, одвијаће се по устаљеној програмској шеми, али нешто већим акценатом бити стављен на пословни у односу на фестивалски део. У свим сегментима где је то могуће планирају се уштеде, а разлог ... Read More »

У НЕДЕЛИШЋУ, У ХРВАТСКОЈ: Успешан наступ на МЕСАП-у

Привредници из Осечине имали су успешан наступ у Неделишћу, у Хрватској, на тамошњем традиционалном сајму предузетништва и вина. По речима Николе Томића, директор Туристичке организација „Подгорина”, на чијем штанду је представљена не само туристичка него и готово свеукупна привредна понуда и достигнућа општине Осечина, бројни сајамски гости и посетиоци показали ... Read More »

ЛОКАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА (4): Штете у Сирдији, Остружњу, Коњицу и Коњуши

У Осечини је поплављено или клизиштима угрожено преко 200 кућа. У 60 стамбених и 30 помоћних објеката, према поднетим пријавама грађана и налазима општинских комисија, улили су се вода муљ или влажна земља. Од непогода нису били поштеђени ни пословни простори – штету су претрпели „Крушик-Пластика” и још 25 привредних ... Read More »

ДОНАЦИЈА: У току пресејавање њива

СЕМЕНСКИ КУКУРУЗ КАО ДОНАЦИЈА: У току пресејавање Земљорадници који су добили семенски кукуруз из донације започели су његово пресејавање на њивама које су биле поплављене и на којима су уништени претходно засејани усеви. Срећу да добију овај дар од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, а преко „Делта ђенерали осигурања”, имало ... Read More »

ВЕК ОД ВЕЛИКОГ РАТА: Изложба посвећена најмлађем каплару

У Музејском одељењу у Осечини, у оквиру обележавања стогодишњице од почетка Првог светског рата, отворена је документарна изложба Центра за културу и Музеја Јадра из Лознице под називом „Момчило Гаврић – најмлађи војник Првог светског рата“. Изложбу су у присуству аутора Горана Вилића, историчара из Лознице, као и бројних посетилаца, ... Read More »

БИБЛИОТЕКА У ОСЕЧИНИ: Електроника из Мелбурна

Из Мелбурна у далекој Аустралији на адресу Народне библиотеке Осечина стигао је вредан поклон. Земљаци Бошко – Бобан Павловић и Маријанко – Душко Радојчић, који већ дуги низ година живе у овом аустралијском граду, обрадовали су колектив и све чланове Библиотеке у Осечини несвакидашњим даром – „земље кенгура” стигла су ... Read More »

ИЗДАВАШТВО: Поетско „шкргутање” Зорана Нинића

– Почео сам да дишем на шкрге,/ као риба у дубоком виру,/ све што не смем и не могу речи,/ записујем на белом папиру – уводни су стихови у збирци песама Зорана Нинића „Почео сам да дишем на шкрге”, а уједно и прва строфа истоимене песме на почетку ове нове ... Read More »

Scroll To Top