VESTI:
Početna / 2014 / avgust

Monthly Archives: avgust 2014

Zdravice u čast „kraljice voća“

Na takmičenju zdravičara, u organizaciji Narodne biblioteke Osečina, a u okviru devetog Sajma šljiva, u konkurenciji 13 takmičara pobedio je Velibor Marjanović koji je govorio “Zdravicu šljivi“, drugo mesto pripalo je Jeleni Bradonjić za zdravicu „Šljivi u čast“, dok su treće mesto podelili Vesna Petrović i Vukašin Vule Nedić. Pobednik ... Read More »

Otvoren Sajam šljiva u Osečini

Deveti sajam šljiva, koji organizuje Opština Osečina i Turistička organizacija „Podgorina“ okupio je 65 izlagača, među kojima je 45 domaćina Podgorine, a 20 izlagača poljoprivredne mehanizacije i mašina za preradu voća. Opština Osečina organizuje Sajam šljiva u čast „plavog zlata, jer se ovde vredni domaćini godišnje proizvedu oko 20 milona ... Read More »

DANAS ZVANIČNO POČINJE MANIFESTACIJA ŠLJIVI U ČAST

Umivena, čista i utegnuta poput dame koja posle napornog vikenda na selu, recimo u kampanji šljiva, u ponedeljak osvežena i doterana započinje svoje redovne varoške poslove, Osečina je posle svih nevolja koje su je ove godine pogodile i sustigle ipak spremno dočekuje novi Sajam šljiva. Prve povoljne utiske ne može ... Read More »

DANAS UVOD U 9. SAJAM ŠLJIVA: Izložbe, sušara muzička razglednica

Otvaranje dve zanimljive postavke u četvrtak, 28. avgusta, jedne u prostorijama Muzejskog odeljenja, a druge u Galeriji Narodne biblioteke Osečina, kao i promocija Muzičke razglednice „Osečina” i Podgorina”, predstavlja uvod u brojna privredna, turistička, kulturno-umetnička i zabavna dešavanja, koja će se održati od 29. do 31. avgusta u okviru 9. ... Read More »

Solidarnost i humanost kroz sport

pioniri partizana

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije preko resurs centra „Udruženja Dobri ljudi“ dodelilo je sredstva za realizaciju volonterske akcije „Solidarnost i humanost kroz sport“ neformalne grupe „Humanisti“ iz Osečine. Sredstva u ukupnom iznosu od 45.500,00 dinara namenjena su realizaciji volonterske akcije koja obuhvata organizaciju turnira u malom fudbalu (5+1) i ... Read More »

U Podgorini počelo sušenje šljiva

To što je rod znatno podbacio od uobičajenog, samo je jedno od obeležja ovogodišnje kampanje šljiva u na teritoriji opštine Osečina i u ostalim susednim opštinama. Druga i to veoma značajna karakteristika na početku branja ranih sorti je podizanje i otvaranje novih preradnih kapaciteta, pre svega za sušenje. Već je ... Read More »

Nova pobeda KUD „Krušik-Plastika“ u Prilikama

U okviru manifestacije „Preobraženje – Prilike 2014” održan je deveti festival dečijeg folklora „Svetlost na brežuljku“. Učestvovalo je oko 200 mališana iz šest folklornih ansambala iz: Ivanjice, Požege, Osečine, Sjenice, Aranđelovca i Trstenika. Po mišljenju žirija u kojem su bili: etnomuzikolog Suzana Arsić i koreografi Saša Stevanović i Zvezdan Đurić, ... Read More »

U BEOGRADU POTPISAN UGOVOR: Sledi nastavak obilaznice

Ove godine u Ulici Vuka Karadžića u naselju Piskavice, u dužini od 200 metara, u okviru nastavka radova na izgradnji obilaznice sa ciljem da se rastereti saobraćaj kroz Osečinu, biće urađena kompletna infrastruktura, koja podrazumeva vodovod, fekalnu i kišnu kanalizacija i uličnu rasvetu, zatim asfaltni kolovoz od šest metara, kao ... Read More »

Predsednici mesnih zajednica

Spisak predsednika Mesnih zajednica na teritoriji opštine Osečina Redni broj: Ime i prezime predsednika Mesna zajednica Broj telefona 1. Čedomir   Lukić Osečina 1 064/426-77-35 2. Dušan Vučićević Osečina 2 064/813-69-15 3. Svetozar Gačić Osečina 3 064/455-65-04 4. Saša Jančić Osečina 4 064/144-02-79 5. Veljko Matić Osečina selo 064/288-96-95 6. ... Read More »

KOMIRIĆ: Opštinska svečanost obeležavanja 100 godina Cerske bitke

Opština Osečina prošlog ponedeljka obeležila je stogodišnjicu Cerske bitke, čiji su akteri bili i brojni ratnici iz ove lokalne zajednice. Svečanost je održana na seoskom groblju u Komiriću, gde je sahranjen kaplar Stepan Vuković, koji je ispalio prvi metak u Velikom ratu i bio učesnik Cerske bitke. Svetozar Gačić, rukovodilac ... Read More »

Scroll To Top