VESTI:
Početna / 2014 / novembar

Monthly Archives: novembar 2014

UPUTSTVO ZA PRIPREMU BUDŽETA ZA 2015. GODINU

uputstvo za pripremu budzeta 2015 Read More »

OBELEŽENA 70. GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA: Medalja borca Milanu Cvetanoviću

Visoko odlikovanje Saveza udruženja boraca narodno-oslobodilačkog rata Republike Srbije (SUBNOR-a) – Medalju borca –  dobio je Milan Cvetanović iz Osečine, dobrovoljac na slavonskom ratištu. Njemu je, na svečanosti povodom obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja od fašizma, ovo priznanje uručio Milić Petrović, član Glavnog odbora republičkog SUBNOR-a i predsednik Okružnog odbora boraca ... Read More »

PECKA: Obeležen svetski Dan tolerancije

Poštovanje, prihvatanje i uvažavanje nečijeg prava na različitost predstavlja – toleranciju. O tome, a povodom 16. novembra, međunarodnog Dana tolerancije, više reči bilo je nedavno u Osnovnoj školi „Vojvoda Mišić” u Peckoj.Razmišljanja na tu temu prenosi nam Biljana Vukašinović, pedagog u ovoj školi:-Razlikujemo se po izgledu, navikama, jeziku, običajima, verovanjima, ... Read More »

NA SAJMU PREDUZETNIŠTVA U SLOVENAČKOM ORMOŽU

Suve šljive, rakija prepečenica i drugi prepoznatljivi proizvodi  osečanskih voćara, a pre svega kompanija „Plemić-komerc” i „Belfarma”, koji su minulog vikenda sa štanda Opštine Osečina i Turističke organizacije „Podgorina” predstavljeni na tradicionalnom sajmu preduzetništva u prijateljskom Ormožu, u Sloveniji, i ove godine privukli su veliku pažnju brojnih posetilaca i domaćina ... Read More »

SKUPŠTINA OPŠTINE: USVOJEN REBALANS OPŠTINSKOG BUDŽETA

Na redovnoj sednici održanoj u petak, 31. Oktobra, Skupština opštine Osečina usvojila je izmene i dopune opštinskog budžeta za 2014. godinu. Rebalansom, čije je razlog donošenja usklađivanje ukupnog obima budžetskih rashoda sa procenom ostvarenja ukupnih prihoda i potrebe za promenama u određenim aproprijacijama nastalih kod pojedinih korisnika, predviđeno je da ... Read More »

Dan opštine i oslobođenja Herceg Novog

Prošle sedmice delegacija opštine Osečina boravila je u Crnoj Gori, u uzvratnoj poseti prijateljskoj opštini Herceg Novi, čiji su predstavnici redovni gosti Sajma šljiva. Povod za ovu posetu bio je najveći praznik Hercegonovljana – 28. oktobar, Dan opštine i  obeležavanje 70. godišnjice oslobođenja od okupatora.Svečanoj sednici lokalnog parlamenta, na kojoj ... Read More »

Crkva na Simića brdu u Gunjacima

Episkop valjevski G. Milutin sa eparhijskim sveštenstvom i sveštenomonaštvom obavio je osvećenje je novopodignutog hrama u Gunjacima, koji je posvećen zaštitnici Svetoj Velikomučenici Marini (Ognjenoj Mariji). Potpomognuti od strane sektora Vlade Republike Srbije zaduženog za saradnju sa crkvama i verskim zajednicima, uz zapaženo učešće lokalne samouprave i brojnih kolektiva i ... Read More »

OBAVEŠTENJE: raspisane su javne nabavke male vrednosti za nabavku putničkog vozila za potrebe tehničkog opremanja saobraćajne policije i nabavku sadnice šljiva

Poziv za dostavljanje ponuda i konkursnu dokumentaciju po navedenim javnim nabavkama možete preuzeti u prilogu ovog obaveštenjaKonkursna šljiveNabavka vozila Read More »

Obaveštenje o donetom rešenju o izdavanju integralne dozvole za skladištenje i tretman neopasnog otpada

Opštinska uprava Osečina, Odeljenje za imovinsko-pravne poslove, urbanizam i stambeno-komunalne poslove na osnovu člana 69. stav 1. Zakona o upravljanju otpadom („Službeni glasnik RS“, broj 36/09 i 88/10) objavljujeO B A V E Š T E NJ E o donetom rešenju o izdavanju integralne dozvole za skladištenje i tretman neopasnog ... Read More »

Scroll To Top