VESTI:
Početna / 2014

Yearly Archives: 2014

NENAD STEVANOVIĆ : Sunce posle kiše

Minulog maja katastrofalne vremenske nepogode, pre svega obilne kiše, prouzrokovale su „hiljadugodišnje” poplave i aktivirale brojna klizišta. To je primoralo lokalnu samoupravu i deo žitelja opštine Osečina da svoje aktivnosti u 2014. godini prvenstveno usredsrede na otklanjanje nastalih posledica od nezapamćenog nevremena koje je prošlog leta više puta „tutnjalo” kroz ... Read More »

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD: Novi direktor Jovana Milanović

Nakon sprovedenog konkursa i pribavljene saglasnosti od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Skupština opštine Osečina imenovala je novog direktora Centra za socijalni rad „Napredak”. Ta odgovorna dužnost na mandatni period od četiri godine poverena je Jovani Milanović, dipl. ekonomista.Na taj način, najzad je rešena četvoromesečna  kriza u ... Read More »

SEDNICA SO OSEČINA: Usvojen Budžet za 2015. godinu

Odbornici Skupštine opštine Osečina, na redovnoj sednici održanoj 25. decembra, usvojili su opštinski budžet za narednu godinu, kojim su predviđeni prihodi od 287,4 miliona dinara, a u istom iznosu i rashodi.Za ovakav budžet, koji je 6,5 odsto manji u odnosu na planirane prihode bez namenskih transfera za 2014. godinu,  glasao ... Read More »

REGIONALNA PRIVREDNA KOMORA: Nagrada za „Podgorinu Fruht”

Godišnja nagrada Regionalne privredne komore za Kolubarski i Mačvanski okrug za unapređenje kvaliteta i zaštitu životne sredine dodeljena je Podgorini Fruht iz Osečine.  Nagradu je u ime ove kompanije na svečanoj sednici Skupštine komore u Valjevu primila Katarina Vučetić, direktor.Pored „Podgorine Fruht” ovogodišnji dobitnici tradicionalne godišnje nagrade Regionalne privredne komore ... Read More »

ODRŽANA JAVNA DEBATA MLADIH – Preko medija do pravih vrednosti

Više od 150 mladih prisustvalo je prošle nedelje javnoj debati u Osečini na temu: „Moje mesto – moj svet: od lokalne komunikacije do globalizacije”. Ovaj skup organizovali su mladi ljudi iz ove opštine uz veliku podršku filmskog i televizijskog reditelja Petra  Stanojlovića.U uvodnim izlaganjima, pored Stanojlovića, govorili su: novinar Radio ... Read More »

Stigle sadnice šljive, maline i kupine

Na krilima Sajma šljiva i njegovih dosadašnjih devet uzastopnih izdanja, koja su prerasla u lepu i korisnu tradiciju, po peti put za redom organizovano je subvencionisano širenje i podmlađivanje opštinskog voćnog zasada kroz uspešnu međusobnu saradnju proizvođača voća iz opštine Osečina i lokalne samouprave. Na principu „pola-pola” u troškovima nabavke, ... Read More »

JAVNI KONKURS ZA FINANSIRANJE AKTIVNOSTI UDRUŽENJA NA TERITORIJI OPŠTINE OSEČINA

Učesnici javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta opštine Osečina za 2015. godinu namenjenih projektnim aktivnostima udruženja građana (u daljem tekstu : Javni konkurs) mogu biti organizacije i udruženja koja su registrovana na teritoriji opštine Osečina ili svoju aktivnost realizuju na teritoriji opštine Osečina  i koja su upisana u registar ... Read More »

PODRŠKA OD „NALED-A”: Sajam je pun pogodak

Jedan od podgorskih brendova – suve šljive sa područja opštine Osečine u moderno dizajniranim pakovanjima – biće sastavni deo novogodišnjih paketa koje će Nacionalna Alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) poklanjati svojim partnerima, saradnicima i prijateljima. Dogovor o tome postignut je u okviru razgovora o nastavku saradnje na izgradnji povoljnog ... Read More »

GALERIJA I VELIKA SALA: Otvorena izložba i održano prelo

Izložba starih fotografija koje na najbolji način ilustruju važne momente svadbenog ceremonijala, zatim štampanih pozivnica, novinskih oglasa, čestitki, onda čutura, svečanih haljina, odnosno venčanica, koja je prošlog utorka otvorena u Galeriji u Osečini, poslužila je kao lep uvod u već tradicionalnu manifestaciju „Prelo” održanu već u daljem toku iste večeri ... Read More »

UPUTSTVO ZA PRIPREMU BUDŽETA ZA 2015. GODINU

uputstvo za pripremu budzeta 2015 Read More »

Scroll To Top