VESTI:
Početna / 2015 / april

Monthly Archives: april 2015

Dan sećanja 26. 04. 2015.

Read More »

DAN SEĆANJA” NA MILENKA PAVLOVIĆA: Rodbina, kolege i prijatelji ne zaboravljaju hrabrog pilota

Šesnaestogodišnjica od pogibije pukovnika pilot Milenka Pavlovića u neravnopravnoj vazdušnoj bici sa NATO avijacijom iznad Valjeva, obeležena je prošlog vikenda uz prigodan program u  organizaciji Turističke organizacije „Podgorina”, prvo u bioskopskoj sali u Osečini, a zatim na prostoru spomen kompleksa u Gornjem Crniljevu. Majka, supruga, sinovi, brat i familija, zatim ... Read More »

OPŠTINA I MLADI: Raj za bicikliste i zdrave stilove života

Ministarstvo omladine i sporta, po sprovedenom javnom konkursu, odobrilo je projekat opštinske Kancelarije za mlade pod nazivom „Vožnja koja će promeniti” i finasiraće ga sa 452.300 dinara, a za njegovo sprovođenje zadužena je opština. Najvažniji ciljevi projekta su obeležavanje alternativnih i lokalnih bicilkističkih staza za planinski i drumski biciklizam na ... Read More »

Sećanje na pilota Milenka Pavlovića

Akademijom u čast pukovnika Milenka Pavlovića u sali Narodne biblioteke Osečina u subotu u 18 časova započeće nova sećanja na hrabrog pilota, koji je poginuo 1999. godine nad Valjevom za vreme vazdušnih napada NATO avijacije. U programu će učestvovati: Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” i kulturno-umetnička društva „Kosovski božur” ... Read More »

PREDSTAVNICI OPŠTINE U NOVOM PAZARU: Potvrđivanje prijateljstva

Svečanoj sednici Gradske skupštine Novog Pazara, polaganju kamena temeljaca za nekoliko kapitalnih objekata i Akademiji povodom 554. rođendana ovog grada, na poziv gradonačelnika Mehe Mahmutovića prisustvovali su nenad Stevanović predsednik Opštine Osečina i Zlatija Miličić, predsednik Skupštine opštine -Iskoristili smo ovu priliku za potvrđivanje i produbljivanje međusobnog prijateljstva između dve ... Read More »

DAN OPŠTINE I ŠKOLE – 16. APRIL

Delegacije opštine, Osnovne škole „Braća Nedić” i Narodne biblioteke Osečina (zajedno sa Muzejskim odeljenjem i Kulturnim klubom), u prisustvu gostiju i ne baš velikog broja građana, polaganjem venaca na spomenik Dimitriju i Gligoriju Nedić na gradskom trgu započeli su ovogodišnje obeležavanje 16. aprila – Dana opštine i škole, koji se ... Read More »

Popravka i sanacija posledica elementarnih nepogoda

Na osnovu čl.63. Zakona o javnim nabavkama(“Službeni glasnik RS“ br.124/2012) Komisija za javnu nabavku donosi ODLUKU U delu II konkursne dokumentacije za javnu nabavku male vrednosti popravka i sanacija posledica elementarnih nepogoda, br.404-18/2015 od 22.04.2015. godine, Specifikacija radova, pod red.br.2. reči “prevoz i ugradnja lomljenog kamena ø50 cm ≥“ menjaju ... Read More »

MENTORING ZA 100 NOVOOSNOVANIH I POSTOJEĆIH MSPP I KLASTERE

Nacionalna agencija za regionalni razvoj je objavila Javni poziv za realizaciju mentoring programa za 100 novoosnovanih i postojećih mikro, malih,srednjih preduzeća i preduzetnika. Ovaj program se sprovodi u saradnji sa regionalnim razvojnim agencijama. Cilj ovog projekta jeste  besplatna usluga mentoringa za odabranih 100 preduzetnika/privrednih društava/klastera u trajanju od 50 sati ... Read More »

SA VASKRŠNJEG SUSRETA ZEMLJAKA: Druženje za pamćenje

Blizu 50 Podgoraca različitih starosnih i obrazovnih struktura, kao i zanimanja, odazvalo se pozivu za Vaskršnjem susretu zavičajaca, koji je upriličen u sedištu matične opštine. Do njega je došlo na inicijativu Kulturnog kluba Osečine, a skup je organizovan od strane lokalne samouprave. U dvočasovnom srdačnom razgovoru  sa zemljacima su vreme ... Read More »

Kalendar dešavanja u naredne tri nedelje

Od 12. aprila do 4. maja, po utvrđenom kalendaru obeležavanja najvažnijih opštinskih datuma, sledi niz prigodnih manifestacija na teritoriji opštine Osečina ili van nje u kojima će uzeti učešće građani ili predstavnici ove zajednice. Uvod u predstojeća dešavanja uslediće u nedelju, 12. aprila, na Vaskrs, za kada je zakazan susret ... Read More »

Scroll To Top