VESTI:
Početna / 2015 / maj

Monthly Archives: maj 2015

PREVENTIVNA ZAŠTITA OD BUJICA: Pregrade Osečinu brane

Na prigodnoj svečanosti u blizini osečanske crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg i gradskog groblja, utorak, 26. maja,  izvršena je primopredaja dve novoizgrađene bujične pregrade – jedne na Crkvenom potoku, a druge na Lovačkoj reci (potoku Jazmak), koje su podignute sa ciljem da Osečinu štite od eventualnih budućih naleta ova dva bujična ... Read More »

Noćni Vukovi u Osečini

Read More »

PROCENA UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU

REPUBLIKA SRBIJAOPŠTINA OSEČINAOPŠTINSKA UPRAVABroj : 501-4/2015Datum :18.05.2015.god.O S E Č I N AOpštinska uprava osečina, Odeljenje za imovinsko-pravne poslove, urbanizam i stambeno kominalne poslove u skladu sa članom 10. stav 7. i člana 29. stav 1. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu (Službeni glasnik broj: 135/04 i 36/09) daje ... Read More »

Odlučivanje o potrebi procene uticaja PROJEKTA Parnog kotlovskog postrojenja na biomasu na životnu sredinu

OBAVEŠTENJEo prijemu Zahteva za odlučivanje o potrebi procene uticaja PROJEKTA Parnog kotlovskog postrojenja na biomasu na životnu sredinuOpštinska uprava Osečina, Odeljenje za imovinsko-pravne poslove, urbanizam i stambeno komunalne poslove na osnovu člana 10. stav 1. i 3. i člana 29. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, ... Read More »

PROSLAVLJENA OPŠTINSKA KRSNA SLAVA – Svetom vladiki Nikolaju u čast

U nedelju, 3. maja, lokalna samouprava Osečine proslavila je svoju krsnu slavu, koja je posvećena zaštitniku ove zajednice – Svetom (vladiki) Nikolaju (Velimiroviću) Žičkom (Srpskom). Tim povodom, u prisustvu brojnih vernika u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, u sasluženju sveštenstva iz Podgorskog arhijerejskog namesništva na čelu sa namesnikom protojerejom – stavroforom ... Read More »

NOVA KNJIGA BRANKA MATIĆA: Valjevski partizani na fotografijama Rada Jokića

U dobro posećenoj sali Biblioteke u Osečini, rodnom mestu autora knjige, mr Branko Matić i recenzent Milorad Radojičić, istoriograf iz Valjeva, predstavili su ovdašnjoj čitalačkoj publici novu Matićevu knjigu – foto-monografiju „Valjevski partizani 1941-1942  na fotografijama Rada Jokića”. Sa ovim svojim delom mr Branko Matić je osvojio prvu nagradu  fondacije  ... Read More »

Scroll To Top