ВЕСТИ:
Почетна / 2015 / јун

Monthly Archives: јун 2015

У ПЕЦКОЈ, 7. ЈУЛА: Смотра фолклора „Две обале једна Дрина”

Ивањдански фестивал фолклора под називом „Две обале једна Дрина” одржаће се 7. јула у варошици Пецкој, а на њему ће учествовати осам културно-уметничких друштава из Републике Србије и Републике Српске, саопштено на конференцији за медије Туристичке организације „Подгорина”, која је организатор ове манифестације. -Учешће на сабору, који се од прошле ... Read More »

ИЗВЕШТАЈ О ПРИСПЕЛИМ ДОНАЦИЈАМА: Помоћ са свих страна

На име помоћи за ублажавање и отклањање штета од прошлогодинишњих непогода  Амбасада Републике Чешке у Београду дала је општини Осечина највећу динарску донацију у износу од 240.000 динара. У извештају који је презентован на 17. редовној седници Скупштине општине Осечина стоји да је на другом месту по висини уплаћених средстава ... Read More »

РАСТАНАК СА ГЕНЕРАЦИЈОМ „МАЛИХ МАТУРАНАТА”

Традиционалним окупљањем на градском тргу, затим једночасовним дружењем уз пригодну музику са озвучења, а онда шетњом до школе, мали матуранти, односно свршени основци из матичне школе „Браћа Недић” у петак, 19, јуна, на већ уобичајени начин, започели су обележавање завршетка једне важне и почетак нове, ништа мање значајне, фазе у ... Read More »

Мала матура 2015

Read More »

КОНКУРС О ДОДЕЛИ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА

Додела бесповратних средстава за купљену нову пољопривредну механизацију и опрему у износу од 30 %, односно до 200.000,00 динара (умањен за износ ПДВ-а), а за пољопривредна газдинства са маргиналних подручја (Скадар, Драгодол и Царина) у износу од 40% од вредности купљене опреме и механизације односно до 300.000,00 динара (умањен за ... Read More »

СЕДНИЦА СО: По свим тачкама скоро – једногласно!

Седамнаеста редовна седница Скупштине општине, коју је заказала и њом председавала Златија Миличић, председница локалног парламента, да ли због присуства камера  и микрофона и новинарских екипа и појединаца или из неких других разлога, протекла је не само студијском амбијенту већ и у готово позоришној атмосфери. Власт и опозиција, наравно, нису ... Read More »

ОПШТИНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА У НЕДЕЛИШЋУ У ХРВАТСКОЈ: На Дану Општине и МЕСАП-у

 Делегација Општине Осечина, коју је предводио председник Ненад Стевановић, боравила је у Неделишћу у Републици Хрватској, где је 11. јуна присуствовала обележавању Дана Општине, а од 12. до 14. јуна узела учешће у традиционалном 17. по реду Међународном сајму предузетништва МЕСАП, који се одржава у том граду.  -Имали смо низ ... Read More »

КОНКУРС „У КАКВОМ СЕЛУ ЖЕЛИМ ДА ЖИВИМ”

Једна од активности везаних за издраду Стратегије развоја пољопривреде и руралног развоја на територији општине Осечина јесте управо завршен конкурс за децу школског узраста на тему „У каквом селу желим да живим”. Конкурс за најбоље литерарне и ликовне радове, као и макете на задату тему, организовала локална самоуправа у сарадњи ... Read More »

ЈАВНА ДЕБАТА „МОЈ МЕДИЈ, МОЈ СВЕТ”: Чекајући боље дане…

Друштвени активизам младих и њихове могућности у употреби медија ради промоције себе самих, свог краја и вредносних система, који се полако потискују популистичким програмима пласираним кроз медије, као и зарад покретања друштвено корисних акција, били су средишне теме јавне дебате под називом  „Мој медиј, мој свет”, која је прошле недеље ... Read More »

У ОСЕЧИНИ, У НЕДЕЉУ 14. ЈУНА-Нова јавна дебата младих

Осечина ће у недељу, 14. јуна бити домаћин новог круга јавне дебате под називом  „Мој медиј, мој свет“, на тему употребе нових медија у циљу промоције првенствено свог окружења, културе, традиције и наслеђа родног краја. Млади људи  из општине Осечина покретачи су овог догађаја, који је своје прво и успешно ... Read More »

Scroll To Top