VESTI:
Početna / 2015 / oktobar

Monthly Archives: oktobar 2015

PROJEKAT MINISTARSTVA I INSTITUTA: Podrška stočarstvu

Institut za krmno bilje Kruševac, u okviru projekta Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Republike Srbije, odnosno Uprave za poljoprivredno zemljište, iz budžeta projekta isporučilo je repromaterijal – kreč, fosforno đubrivo i seme – četvorici farmera teritorije opštine Osečina, svakom u vrednostiod po 25.000 dinara prosečno.Cilj projekta je da se i u ... Read More »

IZRADA STRATEGIJE AGRARNOG I RURALNOG RAZVOJA: Sistem informisanja

Članova tima za izradu Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja opštine Osečina, koja se radi punom parom, posebnu pažnju posvećuju prioritetima i ciljevima u okviru ovog dokumenta, sa akcentom na razvijanju sistema informisanja, naročito u selima i mesnim zajednicama na celoj teritoriji opštine.Tako su se u okviru prioriteta „Građenje održivog sistema ... Read More »

ORGANIZACIJA ZA HRANU I POLJOPRIVREDU: Još stiže pomoć za poplavljene

Prošle sedmice u 159 domaćinstava iz opštine Osečina stigle su značajne količine semena ozimih žitarica i mineralnog đubriva. Donatorska humanitarna institucija – Organizacija za hranu i poljoprivredu – FAO, nastavila da pomaže poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine Osečina, koji su u 2014. godini pretrpeli najveće štete od poplave i aktiviranja ... Read More »

OPŠTINSKO VEĆE: Bez genetski modifikovanih organizama

Pripremajući se za narednu sednicu Skupštine opštine, Opštinsko veće predložilo je lokalnom parlamentu da usvoji Deklaraciju o proglašenju opštine za teritoriju bez proizvodnje, odnosno gajanja i prometa genetski modifikovanih organizama (GMO) i proizvoda od njih.Po rečima Milana Simića, zamenika predsednika Opština Osečina, cilj i glavni razlog za donošenja ovog dokumenta ... Read More »

ZAVRŠENA „DEČJA NEDELJA”: Igre i druženja na pretek

Prvo u vrtiću, a zarim u matičnim školama i čitaonicama u Osečini i Peckoj, gde su priređeni zanimljivi i raznovrstni programi za mlađe uzrastne grupe, onda predškolce, kao i mališane iz četvororazrednih seoskih škola i ostale osnovce iz nižih razreda… Produžetak je usledio kroz interesantna druženja sa priborom za oslikavanje ... Read More »

OSVEŠTANA CRKVA U DRAGIJEVICI: Među gostima i ministar Velja Ilić

Njegovo preosveštenstvo episkop valjevski Milutin, uz sasluživanje sveštenstva i sveštenomonaštva Valjevske eparhije i Podgorskog arhijerejskog namesništva na čelu sa protonamesnikom Radenkom Andrićem, osveštao je prošle nedelje novopodignutu crkvu u Dragijevici, koja je posvećena Svetom Savi, prvom srpskom svetitelju i prosvetitelju.Vladika je potom služio liturgiju u novoosveštanom hramu. Svečanom činu prisustvovali ... Read More »

OSEČINA I TRI SUSEDNE OPŠTINE: Put od Ljubovije do Uba

Grupa lokalnih zajednica koju čine opštine Ljubovija, Osečina i Koceljeva, uz očekivanje da im se u tome pridruži i Ub, pokrenule su inicijativu za izgradnju, odnosno revitalizaciju postojeće saobraćajnice, koja bi preko budućeg novog mosta u Ljuboviji na jednoj strani i ubske deonice Kooridora 11 na drugoj, predstavljala najkraću vezu ... Read More »

U NEDELJU U DRAGIJEVICI: Osveštavanje nove crkve

Naredne nedelje, 11. oktobra, u Dragijevici će biti osveštana nova crkva. Očekuje se da će čin osveštavanja, kojim će biti ozvaničen završetak ovog pravoslavnog hrama, obaviti njegovo preosveštenstvo Episkop valjevski gospodin Milutin sa sveštenstvom i monaštvom iz Valjevske eparhije i Podgorskog arhijerejskog namesništva, a u prisustvu predstavnika lokalne samouprave i ... Read More »

NENAD STEVANOVIĆ U GRGURU KOD BLACA: Susret sa Tomislavom Nikolićem

Delegacija Opštine Osečina na čelu sa predsednikom Nenadom Stevanovićem na poziv prijateljske opštine Blace, sa kojom je krajem avgusta potpisan memorandum o međusobnoj saradnji na zajedničkom jačanju kapaciteta u proizvodnji, preradi i prodaji šljiva, prisustvovala je i drugoj manifestaciji u čast šljive koja je održana na teritoriji ove lokalne zajednice.Reč ... Read More »

NAJBOLJE ODELJENJE ŠKOLE IZ PECKE NA NAGRADNOM IZLETU: Motivacija đaka

Najbolje odeljenje Osnovne škole „Vojvoda Mišić” iz Pecke po postignutim rezultatima u celoj prošloj školskoj godini – 8/2 – boravilo je na jednodnevnom nagradnom izletu. Učenici su imali priliku da sami biraju destinaciju u Srbiji, a izabrali su da posete: Aranđelovac, Bukovičku Banju, Risovačku pećinu, Oplenac, Topolu i Kraljevu vinariju. ... Read More »

Scroll To Top