VESTI:
Početna / Lov i ribolov – Lovni turizam
Lov i ribolov – Lovni turizam

Lov i ribolov – Lovni turizam

Čitav kraj je bogat raznim vrstama divljači (srne, zečevi, fazani, po neka divlja svinja), lekovitim i šumskim biljem, što predstavlja dobru osnovu da se privuče pažnja ljubitelja lovnog i eko – turizma. Prirodne lepote ovog brdsko – planinskog područja ispresecanog bistrim malim rekama i potocima u kojima još uvek ima rakova, ponegde i pastrmki, i u čijoj blizini se nalazi jedno od retkih staništa beloglavog supa, uz druge detaljekoji dokazuju o nezagađenosti sredine, zatim obilje izvora hladne pijaće vode koja prolazi ispod bukovih žila, čine ove predele zanimljivim za lovce, ribolovce, planinare. . .

trofejiVođenje brige o lovištu povereno je Udruženju lovaca “Milenko Pavlović-Pilot“ iz Osečine i njegovim sekcijama po mesnim zajednicama od kojih su najbrojnije i najaktivnije sekcije iz Pecke, Komirića, Gornjeg Crniljeva . . .

Posebnu pogodnost za lovni turizam predstavlja činjenica da je u ovom kraju već podignuto nekoliko lovačkih domova u koje se, uz prethiodna manja ulaganja, mogu smestiti gosti.

Najveći je dom na Tisoviku, u najboljem stanju spomen – dom u Gornjem Crniljevu, a na raspolaganju su i domovi u Komiriću (Šiljkov vinograd) i Osečini.

Pored čistih voda i netaknute prirode naš kraj je bogat biljnim i životinjskim svetom.

Lovna sezona za strance traje cele godine. Domaći lovci love po utvrđenom lovačkom kalendaru, a lovišta su bogata srnećom divljači, zečevima, fazanima, lisicama , patkama , divljim svinjama, a ređe se može naići na vukove, šakale, kune…

Za ribolov su pogodne reke Jadar, Lovačka, Ljuboviđa, Pecka, Ostružanjka, a pecaju se najčešće: klen, krkuša, skobalj, pastrmka, mladica…

Scroll To Top