VESTI:
Početna / turizam / Turizam spaja poslovni i festivalski deo Sajma
Turizam spaja poslovni i festivalski deo Sajma

Turizam spaja poslovni i festivalski deo Sajma

Turistički deo Sajma kao neka vrsta spone između poslovnog i festivalskog dela manifestacije i Na osmom po redu velikom skupu u Osečini u čast šljive rame uz rame sa poslovnim, edukativnim, kulturno-umetničkim i zabavnim segmentima važnu ulogu na Sajmu šljiva imaće turizam, čiji je zadatak da povezuje i spaja sve sajamske delove. Opšta želja domaćina je da na najbolji mogući način brojnim turistima predstave svoje adute u najlepšem izdanju, ali pre svega da svi koji tih dana budu ovde požele da ponovo dođu.

– Očekujemo nekoliko desetina hiljada posetilaca i učesnika iz inostranstva i naše zemlje, kao i oko 1.000 noćenja u toku svih sajamskih dana. Nemamo odgovarajući hotel, ali smo spremni da svakom ukažemo ugodan boravak i udobno gostoprimstvo u smeštajnim kapacitetima Sportskog centra, postojećim privatnim pansionima, seoskom turizmu, raspoloživim sobama sugrađana ili u ugostiteljskim objektima – kaže Nenad Pantelić iz Turističke organizacije „Podgorina”, uz napomenu da će jedan broj gostiju sa višim zahtevima biti upućen u hotele u susednim opštinama (Valjevo, Krupanj, Loznica).

Najvažnije ovdašnje turističke destinacije, kao i saobraćajnice do njih, za sajamske prilike su prilično „doterane” i „utegnute”, tako da će sve najvažnije tačke biti dostupne svima koji požele da ih bolje upoznaju. Od brojnih turističkih sadržaja domaćini posebno izdvajaju izložbu „old tajmera”, starih automobila u novom sjaju, čija pojava svaki put iznova predstavlja atrakciju i mami uzdahe ljubitelja automobila i starina.

– Na gradskom trgu i na sajmište nalaziće se info-pultovi, gde će brojni volonteri poželeti svima dobrodošlicu, poslužiti ih našim brendovima, podeliti publikacije i dati najvažnije informacije vezane za Sajam šljiva, prateće sadržaje i turističku ponudu. Naši punktovi biće stacionirani i kod crkve brvnare u Skadru, zatim u Tešmanovom konaku u Bastavu, kao i Spomen kompleksu u Gornjem Crniljevu. Do tih mesta, onda kod crkve i spomen kosturnice u Osečini, na putu do crkve u Peckoj i Spomen topa u Bratačiću, turistima će društvo praviti naši vodiči – ističe Nikola Tomić, direktor TO „Podgorina”, posebno najavljujući jednu atraktivnu novinu na Sajmu, a to je prvo takmičenje u pripremanju gulaša u kotlićima, za koje se već prijavilo dvadesetak ekipa.

Scroll To Top