VESTI:
Početna / vesti / infrastruktura / LOKALNA INFRASTRUKTURA (2): Štete u Gornjem Crniljevu, Gunjacima i Komiriću
LOKALNA INFRASTRUKTURA (2): Štete u Gornjem Crniljevu, Gunjacima i Komiriću

LOKALNA INFRASTRUKTURA (2): Štete u Gornjem Crniljevu, Gunjacima i Komiriću

U Osečini je poplavljeno ili klizištima ugroženo preko 200 kuća. U 60 stambenih i 30 pomoćnih objekata, prema podnetim prijavama građana i nalazima opštinskih komisija, ulili su se voda mulj ili vlažna zemlja. Od nepogoda nisu bili pošteđeni ni poslovni prostori – štetu su pretrpeli „Krušik-Plastika” i još 25 privrednih subjekata, među kojima su i sportski tereni. Nisu bili pošteđeni ni mnogi drugi infrastrukturni objekti u sedištu opštine, počev od mosta na Jadru ka naselju u Piskavicama pa do puteva i ulica.
Nepogode su pričinile veliku štetu i u svih ostalih 19 mesnih zajednica. Opštinske komisije evidentirale su i Vladu Republike Srbije izvestiili i o brojnim nastalim problemima na lokalnoj infrastrukturi.

Gornje Crniljevo-Pre česme u Marićima nalazi se odron na putu, cela leva traka od Osečine odsečena je; proklizala su i okolna brda, ugrozivši useve i nekoliko kuća; klizišta u Topalovićima kod skretanja za Sirdijaško raskrsšće; zatim u Bogosavljevićima, kao i na putu za Kiselu vodu kod kuće Aleksić Milutina; zbog klizišta u funkciji nisu putevi za Njive, Srednja brda, Kiselu vodu preko Novakovića i za Cerov vrt; kod Kisele vode njiva izašla na put; Odrni na putevima u Kovačevića mali, Gornjoj mali, Ravnavi-Kisela voda, kao i Jovića zabran.
Gunjaci: Klizišta na putevima u zaseoku Petrovići prema Markovićima, Kokoravi, Odron na putu i voda odnela propust Markovića zabran – Kokorava, u zaseoku Trifunovići klizište se pokrenulo prema kući i ugrozilo bunar, u zaseoku Petrc na tri mesta zbog odrona put neprohodan.
Komirić-u Gladovića mali neprohodan put, odron na putu Komirić-Veselinovići, odsečen prvi most od Patkove kuće, klizišta na putevima u Kolarićima, Gladovićima, Radulovićima, onda Jovićanka kanal, Rađevina put, Šumar u Rađevini (prelazi se preko potoka), Stara džada za Mišiće-zatvoren put, proklizalo u Bogdanovićima (stara džada), u Đurićima (jedno klizište, dva odrona), onda prema Bradonjićima, pa prema Lazarevićima, Mitrovića put – Dželovac, put prema Konjuši, drum prema Novakovićima i Lazićima, četiri klizišta na Popvića putu, koji je delimično prohodan; put prema Ravnaji, zaseok Mucići, gde je put presečen; Đurića put prema Mileni Đurić, put pored Đurića potoka, put uz Osoje kroz Đuriće; put prema Beloj Crkvi preko Rađevine; Potrebno je vratiti Jadar u svoj tok jer je odsekao 60 hektara plodnog zemljišta;

Scroll To Top