VESTI:
Početna / vesti / infrastruktura / OBIMNI RADOVI U CELOJ OPŠTINI: Komunalije, putevi, reke, mostovi…
OBIMNI RADOVI U CELOJ OPŠTINI: Komunalije, putevi, reke, mostovi…

OBIMNI RADOVI U CELOJ OPŠTINI: Komunalije, putevi, reke, mostovi…

Posle zamene dotrajalih azbestno-cementnih vodovodnih cevi plastičnim, polietilenskim, koja je izvršena trotoarom duž glavne ulice u Osečini, u toku je postavljanje kanalizacionih kolektora ispod kolovoza centralne osečanske saobraćajnice. To je razlog za česte promene režima saobraćaja, otežano kretanje vozila i pešaka kroz naselje, čak i povremeno kraće prekide na ovom  delu magistralnog puta Valjevo – Loznica.

Prema utvrđenoj dinamici, aktuelni radovi trebalo bi da budu završeni već do sredine maja, kako bi ovo veliko „gradilište”  bilo „ustupljeno”  drugim izvođačima, građevincima i putarima koji vrše revitalizaciju deonice  državne saobraćajnice od Drajića rampe u Donjoj Kamenici sve do Zavlake. Oni se već se sa svojom moćnom mehanizacijom i ljudstvom nalaze pred Osečinom, i to i sa istočne i sa zapadne, gde se uveliko odvijaju predviđeni poslovi.

U međuvremenu, bez većeg zastoja privedeni su obimni dogovoreni radovi na delu donatorskog projekta Vlade Republike Srbije i Ambasade Italije „Obnova oštećenih vodnih objekata”, koji se realizuje preko Javnog vodoprivrednog preduzeća „Srbijavode”, ovde pod nazivom „Korekcija toka reke Jadar kroz Osečinu”. Izvođač „Jugokop-Podrinje” iz Šapca je izvršio regulaciju 1,5 kilometra korita i obala Jadra u ovom naseljenom mestu.

Sa partnerima iz Češke Opština je nedavno nastavila dogovornje oko realizacije zajedničkog projekta izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda iz buduće kanalizacione mreže. Od svih planiranih ili započetih poslova jedino je došlo do zastoja kod nastavaka obilaznice, koja bi sada itekako dobro došla. Pitanje imovinskih odnosa moraće da se rešava preko viših državnih organa, koji bi prvo trebalo da proglase viši javni interes, a onda da se odredi novčana naknada  po realnim tržišnim cenama, s obzirom da su pojedini vlasnici zemljišta previše „zacepili”, kako kažu u Opštini.

Značajne infrastrukturne investicije u ovoj sredini nisu predviđene samo za varoš nego i za ruralni deo opštinske teritorije. Tako je ovih dana potencijalnim izvođačima upućen javni poziv za slanje ponuda za izgradnju tri mosta na ovdašnjim lokalnim putevima. Reč je o mostu preko Jadra na saobraćajnici L 9 Komirić- Belotić – Bela Crkva, zatim o mostu na putu za Lopatanj preko Lopatanjske reke i mostu za Bratačić preko reke Pecke.

Scroll To Top