VESTI:
Početna / vesti / infrastruktura / PLAN KAPITALNIH INVESTICIJA: Smernice opštinskog razvoja
PLAN KAPITALNIH INVESTICIJA: Smernice opštinskog razvoja

PLAN KAPITALNIH INVESTICIJA: Smernice opštinskog razvoja

Svrha Plana kapitalnih investicija u opštini Osečina, čija izrada je pri kraju, jeste precizno definisanje infrastrukturnih projekata koji zahtevaju značajnija ulaganja, uz konkretna zaduženja za nosioce određenih projekata od njihovog nastanka sve do realizacije, kao i aktivno traženje neophodnih dodatnih finansijskih sredstava.

– To je dokument od opšteg interesa i od strateškog značaja, kojim će biti određene glavne smernice investicionog razvoja opštine u periodu od pet godina. Uz ovaj plan biće utvrđena i lista neophodne projektne dokumentacije za predviđeno vreme, uz dodatak i blagovremenu pripremu planskih akata opštine – smatra Milana Simić, zamenik predsednika Opštine i inicijator i rukovodilac ekipe za izradu ovog plana.

Na sastanku sa načelnicima resornih odeljenja Opštinske uprave i predstavnikom Direkcije za izgradnju „Jadar”, Simić je istakao da se nametnula potreba da opštinske ustanove i javna preduzeća, pored svog redovnog posla, zajedno sa opštinskom upravom i izvršnim organima lokalne samouprave više rade na međusobnom povezivanju, zatim na definisanju zajedničkih, na opštinskom nivou i dugoročnih, prioritete ka čijoj realizaciji bi trebalo da bude usmeren dodatni napor.

– Sa usvajanjem ovakvog dokumenta otvara se prostor za buduće političke radnike da svoju uspešnost mere brojem urađenih projekata – kaže Simić.

 

Fotografija: Kreatori važnog strateškog dokumenta

 

Scroll To Top