VESTI:
Početna / vesti / infrastruktura / POPLAVA U OSEČINI: Proglašena vanredna situacija
POPLAVA U OSEČINI: Proglašena vanredna situacija

POPLAVA U OSEČINI: Proglašena vanredna situacija

U opštini Osečina, gde je poplavni talas zahvatio skoro polovinu mesta, i to sa leve strane magistralnog puta Valjevo – Loznica do Jadra u dužini od oko tri kilometra od ulaza u varošicu do izlaze iz nje, kao i oko ušća svih pritoka u ovu reku, proglašena je vanredna situacija.

– Poplavljeno je bar 160 kuća, preko 700 hektara plodne zemlje, a ugroženo je još oko 200 domaćinstava, – rekao je Nenad Stevanović , predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije. Jedna porodica je evakuisana, a nekoliko se privremeno iselilo iz svojih domova kod rodbine i prijatelja u bezbednijim delovima Osečine.

U popolavnoj noći saobraćaj na magistralnom putu Valjevo – Loznica bilo je u prekidu zbog izlivanja Jadra u Komiriću, ali ujutro ponovo uspostavljen. U prvih mah se obavljao jednom trakom. I regionalni put za Ljuboviju na nekoliko sati je bio blokiran s obzirom da se iz Osečine nije moglo izaći, odnosno preći na levu obalu Jadra ni preko novih ni preko starih mostova jer su prilazne ulice do njih bile poplavljene.

Do jutarnjih časova voda se uglavnom povukla u rečna korita, ostavljajući za sobom haos i golemu štetu, posebno u jednom broju kuća i brojnim ekonomskim objektima u koje je prodrla. Štab procenjuje da za sada nema opasnosti od izbijanja zaraze.

Scroll To Top