VESTI:
Početna / vesti / infrastruktura / Prva faza asfaltiranja puta za Rožanj
Prva faza asfaltiranja puta za Rožanj

Prva faza asfaltiranja puta za Rožanj

U Carini je obeležen i proslavljen postavljanje asfalta u dužini od 1,4 kilometra na regionalnom putu R-113 A, na deonici od skretnice za Rožanj i manastir posvećen Svetom Nikolaju Ostroškom do lokacije na kojoj se nalazi TV repetitor za ovo područje. Svoje veliko zadovoljstvo zbog uspešno odrađene prve faze, kako je rečeno, ali i nagoveštenih daljih radova na ovoj važnoj saobraćajnici, meštani su podelili sa gotovo kompletnim opštinskim rukovodstvom Osečine.

– Prisustvo ovom skupu skoro svih najodgovornijih predstavnika lokalne samouprave, uključujući sve članove Opštinskog veća i direktore javnih preduzeća, najbolji je dokaz punog jedinstva opštinske vlasti da se ovaj put u dogledno vreme najzad uradi, a Rožanj pretvori u značajnu destinaciju za razvoj banjskog, lovnog, verskog i istorijskog turizma. Očekujemo da će to doprineti podizanju kvaliteta života ljudi na ovim prostorima, još primetnije nego što je bilo pre nekoliko godina kada smo na prilazu manastiru i vrhu Rožnja osposobili ruiniranu makadamsku trasu za saobraćaj – rekao je Nenad Stevanović, predsednik Opštine.

Sredstva za početnu fazu radova, čija vrednost iznosi oko 12 miliona dinara, obezbeđena su pretežno iz republičkog budžeta i to na ime sprovođenja programa redovnog održavanja regionalnih pravaca, a ostatak od opštinskih para realizovanih preko planskih i namenskih aktivnosti Direkcije za izgradnju „Jadar”.

Nadanje da će se ovdašnji poluvekovni san, po svemu sudeći, najzad pretvoriti u javu, sada sa mnogo više optimizma gaji i meštanin Dobrivoj Tomić:

– Više puta imali smo obećanja od nadležnih da će se pristupiti normalizaciji ovog puta, ali se od toga, sem delimičnog održavanja, do sada nije dalje odmicalo. Ovih skoro kilometar i po asfalta je nešto najlepše što nam se moglo dogoditi. Verujem ovim ljudima da se na tome neće stati. Nadam se da će gosti sa strane ovde ubuduće češće dolaziti ili ovim putem prolaziti, a naša omladina imati više razloga da se zadrži na svojim imanjima, da na njima lepše živi i lakše čuva od gašenja svoja vekovna ognjišta.

Scroll To Top