VESTI:
Početna / vesti / kultura / BIOSKOP: Od 15. do 22. februara – pet filmova
BIOSKOP: Od 15. do 22. februara – pet filmova

BIOSKOP: Od 15. do 22. februara – pet filmova

U okviru Francuskog filmskog karavana, u ciklusu „Horizonti”, sledi sedmica u kojoj će u bioskopskoj sali Narodne biblioteke Osečina, biti prikazana četiri zanimljiva filma. Posle toga, za vikend, uslediće premijera domaćeg filmskog ostvarenja „Montevideo, vidimo se”, za čije projekcije već vlada ogromno interesovanje u celoj Srbiji i čitavom regionu.

Ljubitelji filmske umetnosti iz Osečine narednih dana besplatno mogu da pogledaju sledeće filmove:

1. Venčanje u Mendozi (Francuska, 2013, 94’) – 17. 02. 2014. g. u 18 časova

(Kratak sadržaj: Dva brata putuju na venčanje rođaka u Mendozu (Argentina). Konačno velika avantura o kojoj su toliko maštali… Međutim, po sletanju u Buenos Ajres, Antoan saznaje da ga je ostavila žena, što mu veoma teško pada. Kako bi oraspoložio svog mlađeg brata, Markus mu predlaže da se prepusti avanturi: vrele noći u glavnom gradu, putovanje tokom kojeg će upoznati veoma zanimljivog recepcionistu, najlepšu ženu na svetu, otkriti kamenje koje donosi sreću…)

2. Gadžo Dilo (Rumunija, Francuska, 1998, 100′) – 18. 02. 2014. g. u 18 časova

(Kratak sadržaj: Nakon smrti oca, Stefan odlazi u Rumuniju, u potragu za nepoznatom pevačicom, čije je ime napisano na jednoj kaseti: Nora Luca. Tu kasetu je njegov otac neprestano slušao pred smrt. Stefanova potraga odvešće ga u romsko naselje gde će se sprijateljiti sa Isidorom, otkriti i prihvatiti njihovu kulturu, novu porodicu i – pronaći ljubav.)

3. Mobile Home (Francuska, Belgija, 2012, 95’) – 19. 02. 2014. g. u 18 časova

(Kratak sadržaj: Simon je napustio devojku i posao u gradu i odlazi u rodno mesto gde žive njegovi roditelji u penziji. Tamo pronalazi Žilijena, druga iz detinjstva, koji živi sa ocem. Jedne večeri, naprasno, ova dvojica tridesetogodišnjaka odlučuju da ispune dečački san: odlazak na veliko putovanje. Kupuju kamping vozilo i kreću na put puni entuzijazma. Međutim, vozilo im se pokvari…)

4. Amerikano (Francuska, 2011, 105’) – 20. 02. 2014. g. u 18 časova

(Kratak sadržaj: Marten živi u Parizu sa Kler. Njihova veza nema budućnost. Kada mu umre majka, koja je živela u Kaliforniji, Marten mora da se vrati u grad svog detinjstva kako bi se pobrinuo za formalnosti koje se tiču nasledstva. Uznemirujuće slike iz njegovog detinjstva počinju da se vraćaju na površinu …)

Premijerno prikazivanje filma „Montevideo, vidimo se!” predviđeno je za 21. i 22. februar (po dve predstave), a za razliku od fimova iz serijala Francuskih ostvarenja, ulaz nije besplatan i poželjno je blagovremeno nabaviti ulaznice kako bi se izbegle gužve pred sam početak projekcija.

Scroll To Top