VESTI:
Početna / vesti / kultura / Dr Radomir Popović održao predavanje o Caru Konstantinu Velikom i Milanskom ediktu
Dr Radomir Popović održao predavanje o Caru Konstantinu Velikom i Milanskom ediktu

Dr Radomir Popović održao predavanje o Caru Konstantinu Velikom i Milanskom ediktu

Protojerej-stavrofor Dr Radomir – Raša Popović, profesor na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u sredu, 16. oktobra održao je u Osečini zanimljivo predavanje na temu „Car Konstantin i sloboda Hrišćanstva“. U sali Narodne biblioteke, gde je održano, predavanje je bilo dosta dobro posećeno od strane ovdašnjih osnovaca i srednjoškolaca, zatim predstavnika lokalnog javnog života, crkve, vernika i meštana, a upriličeno je povodom obeležavanja 1700 godina od donošenja Milanskog edikta, kojim je svim hrišćanima dato pravo da slobodno ispovedaju svoju veru.

Dr Popović je ovom prilikom, na veliko zadovoljstvo publike, detaljno govorio o liku i delu Cara Konstantina Velikog, vladara Zapadnog Rimskog carstva, koji je rođen u Nišu, kao i o izuzetnom značaju Milanskog edikta za hrišćane i hrišćanstvo.

Ovim skupom Narodna biblioteka Osečina dala svoj skromni doprinos obeležavanju velikog jubileja hrišćanskog sveta, a istaknuti teolog, koji je rođen pre 59 godina u Skadru kod Pecke, iskoristio je boravak u svom rodnom kraju da domaćinima pokloni veći broj svojih dela i prilično uveća već zavidnu Zavičajnu zbirku knjiga Biblioteke.

Scroll To Top