VESTI:
Početna / vesti / kultura / OŠ „BRAĆA NEDIĆ” OSEČINA: Uspesi literarne sekcije
OŠ „BRAĆA NEDIĆ” OSEČINA: Uspesi literarne sekcije

OŠ „BRAĆA NEDIĆ” OSEČINA: Uspesi literarne sekcije

Literarna sekcija Osnovne škole „Braća Nedić” Osečina pod rukovodstvom profesora Lidije Marić Jovanović nastavlja niz uspeha u svom radu.

Članica ove sekcije Sandra Vuković, sada učenica šestog razreda u Izdvojenom odeljenju u Komiriću, sa pesmom „Školski dnevnik” osvojila je 3. mesto na 25. međunarodnom festivalu humora za decu u kategoriji Humoristična pesma – stariji uzrast (za učenike od 5. do 8. razreda). Organizator ove tradicionalne manifestacije je Narodna biblioteka „Dimitrije Tucović” iz Lazarevca.

Na istom konkursu Literarna sekcija OŠ „Braća Nedić” osvojila je i specijalnu diplomu koja se dodeljuje za ukupan kvalitet poslatih radova svih članova sekcije i negovanje humora u umetničkom izrazu.

Treći put uzastopno pesme članova ove sekcije objavljene su u zbirci „Sto mladih talenata Kolubarskog okruga 2012”, čiji je izdavač Kulturno-izdavački centar „Srpska kuća” iz Požarevca. Objavljena je 21 pesma od istog broja učenika, čime je odato posebno priznanje talentu, radu i zalaganju malih pesnika i njihovog mentora. Njihove pesme izabrane su među 100 najboljih od ukupno 3.000 prispelih učeničkih radova.

Ovog puta ukazana je posebna čast i školi i to kroz objavljivanje fotografija škole i grupnog portreta članova sekcije na koricama zbirke.

 

Scroll To Top