VESTI:
Početna / vesti / kultura / PREKO 600 PODGORACA U BIOSKOPU: Održana premijera „Vojne akademije 2”
PREKO 600 PODGORACA U BIOSKOPU: Održana premijera „Vojne akademije 2”

PREKO 600 PODGORACA U BIOSKOPU: Održana premijera „Vojne akademije 2”

U bioskopu u Osečini, u saradnji produkcijske kuće Nira Pro, zatim opštine Osečina i ovdašnje Narodne biblioteke, održane su tri premijerne projekcije filma „Vojna akademija 2”. Domaćin je bio mladi glumac Branko Janković, koji je rodom iz ovog kraja (Gunjaci). On u filmu, kao i u popularnoj istoimenoj televizijskoj seriji, tumači lik vojnog kadeta Živojina Džakovića.

Predstavama, od kojih je prva bila besplatna kao dar produkcijske kuće, prisustvovalo preko 600 gledalaca. Pred njima se, pozdravljena salvama aplauza zadovoljne publike, poklonila brojna ekipa „Vojne akademije 2”, koju su na promociji u Osečini činili: direktor filma Nenad Dimitrijević, producent Nebojša Nele Garić, direktor fotografije Zoran Petrović Pera, menadžer filma i serije Dragana Savatić i reditelj filma Dejan Zečević, kao i glumci Nevena Ristić ( u ulozi Bise), Tijana Pečenčić (Zimče), Ivan Mihailović (Klisura), Bojan Perić (Stošić) i, naravno, Branko Janković – (kadet Džaković).

Autore i aktere filma u ime lokalne samouprave pozdravio je Nenad Stevanović, predsednik Opštine Osečina:

– Čestitam vam na realizaciji još jednog vrednog filmskog ostvarenja. Želim da ovaj kratki boravak u našem kraju ostane u vašem prijatnom sećanju, ali i da se nekim lepim i sličnim povodom uskoro ponovo vidimo ovde, u kraju iz koga korene vuče i jedan od prvih velikana srpske glume i režije – Čiča Ilija Stanojević.

Scroll To Top