VESTI:
Početna / vesti / obrazovanje / BRAT I KOLEGE ČUVAJU USPOMENU NA ALEKSANDRA – ACU MILENOVIĆA
BRAT I KOLEGE ČUVAJU USPOMENU NA ALEKSANDRA – ACU  MILENOVIĆA

BRAT I KOLEGE ČUVAJU USPOMENU NA ALEKSANDRA – ACU MILENOVIĆA

Od prerane smrti Aleksandra – Ace Milenovića (2005. godine), omiljenog nastavnika francuskog jezika za nekoliko generacija đaka iz Osnovne škole „Braća Nedić”, njegov brat Živorad – Rade Milenović iz Orašja kod Velike Plane, redovno pred kraj školske godine novčano nagrađuje bar po jednog učenika završnog razreda koji je, po ocenama profesora, pokazao najbolji uspeh iz predmeta koga je Aca predavao.

Obnavljajući fondaciju koju je sam osnovao u znak sećanja i poštovanja na mlađeg brata, Živorad Milenović, koji živi i radi u Švajcarskoj, svake godine dolazi u Osečinu, kako bi zajedno sa Aleksandrovim kolegama iz škole i „Krušik-Plastike” (gde je, takođe, jedno vreme radio) odali poštu i osvežili uspomene na tihog i dragog čoveka, vrednog nastavnika i radnika i pouzdanog fudbalera Osečine, kakav je Aca Milenović bio i ostao u pamćenju rodbine, đaka i sugrađana.

Ove godine tradicionalnu, sedmu po redu, novčanu nagradu u iznosu od 200 švajcarskih franaka dobiće učenik osmog razreda Bogdan Marković iz Bratačića.

 

Scroll To Top