VESTI:
Početna / vesti / obrazovanje / Letnja škola mladih matematičara – Osečina 2013
Letnja škola mladih matematičara – Osečina 2013

Letnja škola mladih matematičara – Osečina 2013

Ovog leta za ljubitelje matematike iz osnovnih i srednjih škola planirana je Letnja škola mladih matematičara – Osečina 2013. Organizator ove škole je Društvo matematičara Srbije – Podružnica matematičara Valjevo, a pokrovitelj Opština Osečina.

Predviđeno je da se Letnja škola realizuje u dve smene:

  1. Prva – za svršene učenike 3, 4, 5, 6. i 7. razreda osnovnih škola, od 21. do 29. jula 2013. godine;
  2. Druga – za svršene učenike 8. razreda osnovne i 1. 2. i 3. razreda srednjih škola, od 10. do 18. avgusta 2013. godine.

Škola će se realizovati u toku sedam nastavnih dana (osam pansiona) u prostorijama OŠ “Braća Nedić“ i objektima Sportskog centra u Osečini. Predviđen je sledeći program:

  • Tematska predavanja iz oblasti matematike (3 školska časa dnevno)
  • Sportsko – rekreativne aktivnosti (na bazenima i terenima SC Osečina)
  • Matematičke radionice (2 školska časa dnevno)
  • Kulturno zabavne aktivnosti (u večernjim časovima).

Cena Letnje škole je 16.000 dinara i u nju je uračunat smeštaj (trokrevetne i četvorokrevetne sobe), zatim ishrana učenika (doručak, ručak, užina i večera), onda troškovi organizacije nastavnih aktivnosti, kao i troškovi korišćenja bazena i terena SC, organizacija kulturno-umetničkih aktivnosti i boravišna taksa. Uplatu je moguće izvršiti u najviše 4 (četiri) rate, po 4.000 dinara s tim da se kompletna uplata izvrši do početka realizacije Letnje škole.

Očekuje se da će u radu Letnje škole mladih matematičara učešće uzeti i jedan broj odličnih matematičara sa područja opštine Osečine, sadašnjih ili nekadašnjih učenika i nastavnika osnovnih škola iz Osečine i Pecke, zatim Valjevske gimnazije i drugih srednjih škola iz Valjeva, koji su do sada ostvarivali zapažene rezultate na matematičkim takmičenjima okružnog i republičkog ranga.

Uplate se vrše preko tekućeg računa:

Podružnica matematičara Valjevo, broj: 160 – 39354 – 63.

Prijava za Letnju školu mladih matematičara – Osečina 2013. godine potrebno je popuniti i dostaviti što pre (jer je broj učesnika ograničen), a najkasnije do 12. juna 2013. godine na adresu: Podružnica matematičara Valjevo, Vuka Karadžića 3, 14000 Valjevo. Uz prijavu dostaviti i fotokopiju uplatnice sa prvom ratom uplate.

Detaljnije informacije i prijavljivanje moguće je i putem telefona 064 / 25 – 40 – 845 (prof. Veljko Ćirović) ili putem e-maila voja.andric@gmail.com (prof. dr Vojislav Andrić). Najdetaljnije informacije sa konkretnim programima, predavačima i ostalim važnim pojedinostima u vezi sa Letnjom školom, kao i sa prijavom u elektronskoj verziji videti na veb portalu www.diofant.org/metodickaradionica.

Scroll To Top