VESTI:
Početna / vesti / obrazovanje / MINISTARSTVO PROSVETE: Minibus kao donacija
MINISTARSTVO PROSVETE: Minibus kao donacija

MINISTARSTVO PROSVETE: Minibus kao donacija

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije ustupilo je Opštini Osečina na korišćenje novo vozilo tipa minibus marke IVEKO, namenjeno za prevoz najviše 20 putnika. Minibus je nabavljen od strane ovog ministarstva sredstvima kredita Svetske banke, a za potrebe prevoza školske dece koja žive i uče na teritoriji opštine Osečina.

– Vozilo je nabavljeno iz sredstava zajma Međunarodne banke namenjenim za obnovu i razvoj, odnosno finansiranje projekta „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou – DILS” – kaže Nenad Stevanović, predsednik Opštine, koji je u Beogradu sa prof dr Tomislavom Jovanovićem, ministrom za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije, koja je u ostavci, potpisao ugovor o preuzimanju minibusa.

Po rečima Zlatije Miličić, predsednika Skupštine opštine Osečina, lokalna zajednica se obavezala da vozilo koristi namenski za prevoz školske dece iz udaljenih seoskih i romskih naselja, kao i učenika iz siromašnih i socijalno ugroženih porodica.

Ugovorom je precizirano da je lokalna samouprava dužna da obezbedi sredstva za podmirivanje troškova za registraciju, upotrebu, održavanje i popravku vozila, kao i plaćanje licenciranih vozača. Na drugoj strani, Ministarstvo je opštini predalo svu potrebnu dokumentaciju koja se odnosi na minibus, kao i sva dokumenta neophodna za njegovo korišćenje u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja.

– Verujem se da će nam minibus omogućiti da svim učenicima iz najudaljenih mesta i zaseoka u opštini obezbedimo blagovremen i kvalitetan prevoz od njihovih naselja gde žive do škola i natrag – izjavio je Zoran Petrović, direktor Osnovne škole „Braća Nedić”, dodajući u svojstvu afirmisanog sportskog radnika nadu da će od sada i sportisti iz ove opštine imati bolji i jeftiniji prevoz za odlazak na takmičenja izvan opštinske teritorije.

 

Scroll To Top