VESTI:
Početna / vesti / obrazovanje / Nagrade za najbolje učenike
Nagrade za najbolje učenike

Nagrade za najbolje učenike

Tradicionalnim okupljanjem na gradskom trgu, šetnjom kroz Osečinu, koju je, istina, kiša skratila, kao i prigodnom zabavom u školskom restoranu, onda prijemom kod predsednika Opštine, podelom nagrada najboljim đacima i besplatnom ekskurzijom za đake generacije, vukovce i najuspešnije na republičkim takmičenjima, obeležen je završetak prve faze školovanja ovogodišnje generacije učenika osmog razreda iz ove opštine.

Titule „đaka generacije” poneli su Branimir Gajić (Osnovna škola „Braća Nedić” Osečina) i Nikola Vasiljević (OŠ „Vojvoda Mišić” Pecka), a dobitnici Diploma „Vuk Karadžić” su još: Marko Aleksić, Dragana Jovanović, Nemanja Jovanović i Dejan Marković iz Osečine i Milica Arsenović iz Pecke. Grupu najuspešnijih na takmičenjima iz pojedinih predmeta predvode vukovac Nikola Vasiljević (treće mesto iz matematike) i učenik sedmog razreda Aleksandar Krstić iz Osečine (treći u Srbiji iz srpskog jezika i književnosti).

– Upijajte nova znanja i stremite novim visinama. Dokučite nedokučivo, a svoje snove pretvarajte u stvarnost, kako bi vaši roditelji, nastavnici i svi mi i dalje bili ponosni na vas – poručio je „malim maturantima” Nenad Stevanović, predsednik Opštine, najavljujući da će lokalna samouprava nastaviti da stvara uslove kako bi život mladih u ovoj sredini bio što kvalitetniji.

 Pokloni i za srednjoškolce

Opština je i ovog puta nagradila najbolje srednjoškolce sa ovog područja. Ove godine to su: Đorđe Živanović, đak generacije u Valjevskoj gimnaziji i osvajač trećeg mesta na Republičkom takmičenju iz matematike za učenike 4. razreda, kao i Milica Karajović, učenica Srednje ekonomske škole Valjevo – izdvojenog odeljenja u Osečini, koja je, takođe, bila treća na Republičkom iz matematike.

 

Scroll To Top