VESTI:
Početna / vesti / obrazovanje / Potpisani ugovori sa 60 stipendista
Potpisani ugovori sa 60 stipendista

Potpisani ugovori sa 60 stipendista

Sa 17 odličnih studenata sa teritorije Osečina, kojima je samo nekoliko dana ranije odobrena opštinska stipendija za tekuću školsku godinu, predsednik Opštine Nenad Stevanović potpisao je prošlog petka ugovore o stipendiranju. Precizirano je da se visina ove vrste pomoći studentima utvrđuje prema neoporezivom iznosu stipendije u godini u kojoj se vrši isplata.

Stipendije, koje trenutno iznose oko 9.500 dinara sada su nešto veće od državnih, isplaćuju se počev od 1. oktobra u 10 mesečnih rata, odnosno pet za završnu godinu studija kada redovna nastava traje parni broj semestara (za jul i avgust nema isplata).

Predsednik Stevanović je poželeo akademcima da do kraja studija budu uspešni. Uz nadu da će tada biti posla za sve izrazio je i želju da se po završetku oni vrate u zavičaj i svojim znanjem i radom daju doprinos njegovom uspešnijem razvoju, a onima koji potraže sreću na drugoj strani poručio je da uvek imaju u srcu svij rodni kraj.

Uz nove stipendiste, 14 koji su ispunili konkursne školske i materijalne uslove i tri čija buduća zanimanja imaju deficitaran karakter u ovoj opštini, na spisku korisnika stipendije iz opštinskog budžeta, sada se nalazi 60 studenata jer njih 43 još od ranije koriste ovo pravo.

Scroll To Top