ВЕСТИ:
Почетна / вести / Почетак реализације пројекта за унапређење пчеларства у Мачванском и Колубарском округу
Почетак реализације пројекта за унапређење пчеларства у Мачванском и Колубарском округу

Почетак реализације пројекта за унапређење пчеларства у Мачванском и Колубарском округу

У оквиру пројектa „Подршка руралном и регионалном развоју у Републици Србији“, који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC), који спроводи конзорцијум партнера NIRAS Пољска, Рурални форум Пољске и Partner Solutions, a у делу одобрене пројектне иницијативе  и циља 5 – Унапређење производње меда, Регионалана Развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине  ДОО Лозница као водећи партнер потписала је уговор за финансирање пројекта „Унапређење производње и квалитета меда у Мачванском и Колубарском округу“.

Пројектно партнерство обухвата девет локалних самоуправа, градове Лозницу и Ваљево, општине  Крупањ, Љубовију, Мали Зворник, Богатић, Осечину, Мионицу и Уб, пчеларска удружења из Лознице, Љубовије, Богатића, Осечине и Ваљева, Пољопривредну школу са домом ученика Ваљево и КПЗ Ваљево.

Планом пројектних активности, предвиђена је набавка машине за израду сатних основа, машине за израду шећерних погача, неопходне опреме за преглед пчела, едукације за почетнике и за искусне пчеларе, увођење пчеларства у наставни програм пољопривредне школе, набавку штандова за излагање, набавку кошница, набавку опреме за подизање капацитета удружења, а све у циљу унапређења пчеларства на територији Мачванског и Колубарског округа. Пројекат траје до 31. августа 2018. године. Укупна вредност пројекта износи 121.659 CHF.

Scroll To Top