VESTI:
Početna / vesti / poljoprivreda / POMOĆ OD FAO: 79 tona stočne hrane
POMOĆ OD FAO: 79 tona stočne hrane

POMOĆ OD FAO: 79 tona stočne hrane

Organizacija za poljoprivredu i hranu Ujedinjenih nacija (FAO) dopremila je u opštinu Osečina 79 tone stočne hrane. U pitanju je pomoć podgorskim poljoprivrednim gazdinstvima, koja su pretrpela štetu u ovogodišnjim poplavama. Pristigla pomoć namenjena je za 247 poljoprivrednih domaćinstva, koja se bave stočarstvom. Svako od njih dobilo je po 320 kilograma stočne hrane.
– Ova FAO pošiljka je jedna od najvećih donacija koja je do sada stigla u našu opštinu, a darodavci su najavili da će i u narednom periodu nastaviti da na sličan način pomažu našim poljoprivrednicima, kako bi što pre obnovili svoju proizvodnju, održali i sačuvali ugroženi stočni fond. Imamo obećanje da će već do kraja meseca septembra stići još 300 paketa pomoći od UN – kaže Dušan Vučićević iz opštinske Poljoprivredne stručne službe.
Pomoć u stočnoj hrani, kao što je već dobro poznato, predstavlja deo šireg programa za oporavak srpske poljoprivrede koji finansiraju EU, Vlada Belgije, Fond UN za pomoć u vanrednim situacijama i Organizacija za poljoprivedu i hranu FAO. Sve aktivnosti se sprovode u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštitne sredine, Kancelarijom za pomoć i obnovu i lokalnim samoupravama.

Scroll To Top