VESTI:
Početna / vesti / poplave / IZVEŠTAJ O ŠTETI: Stradale kuće, agrar, putevi, mostovi…
IZVEŠTAJ O ŠTETI: Stradale kuće, agrar, putevi, mostovi…

IZVEŠTAJ O ŠTETI: Stradale kuće, agrar, putevi, mostovi…

Dve opštinske komisije koje su zadužene za evidentiranje nastalih šteta od aktiviranja klizišta i poplava privele su kraju svoj deo zadatka. Preostalo je da se već do kraja ove sedmice sačini izveštaj sa preliminarnim podacima o posledicama katastrofalnih nepogoda.
Na poslednjoj sednici Kriznog štaba, na kojoj je ukinuta vanredna situacija, konstatovano je da su najveće štete pričinjene na većem broju kuća, stambenom ili poslovnom prostoru. Ogromne gubitke pretrpela je i poljoprivreda, s obzirom da je bujica sa velikog broja njiva odnela tek zasejane ili ponikle useve, da je dosta parcela zbog nanosa mulja, šljunka, kamena i rastinja onesposobljeno za nastavak prolećne setve, a posebna nevolja je što je vodena stihija na više mesta odcepila i u nepovrat odnela delove ili čitave najplodnije parcele.
Prema podacima koje smo prikupili u Opštinskoj upravi pre nego što su stigli svi zapisnici sa terena, zatim iz Ulice Pere Komirićanca i naselja god „Krušik-Plastike” prema Ostružnju i ka zaseoku Poljane u Plušcu, zbog aktiviranja starih ili novih klizišta srušene su ili teško oštećene i za dalju upotrebu onesposobljene kuće: Sretena Plavšića iz Dragodola, zatim Dušana Damnjanovića, Branimira Damnjanovića i Negosave Beljić, iz Gunjaka, onda Žarka Bradonjića iz Komirića, Privislava Nikolića iz Sirdije, Ilijae Mijailovića iz Tuđina, kao i Dragoljuba i Predraga Stanisavljević iz Osečine i Žarka Jančića iz Lopatnja. U teškoj situaciji i veći broj porodica kojima se poplava ulila u kuće i za duže vreme, a možda i trajno, takođe onesposobila za korišćenje. Na još nedovršenom spisku, koji se ovih dana svakodnevno povečavao kako su pristizali zapisnici od komisija, za dasa se nalaze: Radivoj Milovanović, Ljubiša Gligorić, Vojislav Palija, Jelena Isaković i Miroslav Gačić iz Osečine…
U nekim oštećenim objektima još uvek ima stanovnika koji ne žele ili nemaju gde da odu, mada su se Štab za vanredne situacije i organi lokalne samouprave svih ovih dana trudili da svakom pronađu odgovarajući privremeni smeštaj.

Scroll To Top