VESTI:
Početna / vesti / poplave / KRIZNI ŠTAB: Ukinuta vanredna situacija
KRIZNI ŠTAB: Ukinuta vanredna situacija

KRIZNI ŠTAB: Ukinuta vanredna situacija

Opštinski štab za vanredne situacije, posle 15 dana trajanja, ukinuo je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Osečina. Na sednici Kriznog štaba, koja je održana 29. maja, ocenjeno je da se ukupno stanje u poplavljenim delovima, kao i tamo gde su se aktivirala stara i nova klizišta (od kojih neka još uvek ne miruju), polako normalizuje.
Prethodnog dana u Osečinu je stigla dragocena pomoć od prijateljske opštine Stara Pazova u vidu konvoja od desetak velikih kamiona i teške mehanizacije. Sva „mašinerija” i njihovi rukovaoci na nedelju dana stavljeni su na raspolaganje ovoj lokalnoj zajednici, koja jedino ima obavezu da obezbedi gorivo i smeštaj za vozače, odnosno da ih uvedu u posao. Ovom prilikom prioritetno će se raditi na popravci, ojačavanju ili podizanju nasipa na kritičnim tačkama na većim vodotocima, zatim pročišćavati kanali za odvod viška vode, raščićavati infrastruktura od brojnih odrona…
Inače, opštinske komisije za utvrđivanje i procenu šteta nastalih od poplave ili dejstva klizišta ubrzano privode kraju svoj posao, a nadležni organi lokalne samouprave pripremaju detaljne izveštaje za Vladu Republike Srbije, koje su dužni da dostave do kraja ove sedmice.
Dezinfekcija poplavljenih objekata i dvorišta je završena, a tek sledi na javnim površinama. Dezinsekcija i deratizacija, kako saznajemo, uslediće nešto kasnije.

Scroll To Top