VESTI:
Početna / vesti / poplave / NOVI PAKETI POMOĆI: Podrška Valjevske eparhije i pobratimske opštine Zubin Potok sa Kosova
NOVI PAKETI POMOĆI: Podrška Valjevske eparhije i pobratimske opštine Zubin Potok sa Kosova

NOVI PAKETI POMOĆI: Podrška Valjevske eparhije i pobratimske opštine Zubin Potok sa Kosova

Poplava i klizišta ostavili su trajno ili privremeno bez krova nad glavom veliki broj stanovnika opštine Osečina i izvora prihoda. Ruku utehe, podrške i pomoći da se ubrza i olakšava vreme trajanja oporavka ovih dana mnogi pružaju i to svima na ugroženom području mnogo znači.
Ispred velike sale Doma kulture, gde se sada humanitarna pomoć prima od donatora, zatim evidentira, a zatim šalje tamo gde je najpotrebnija, smenjuju se vozila puna hrane, odeće, obuće, sredstava za dezinfekciju i ličnu higijenu…
U sredu popodne, veliki humanitarni paketi stigli su iz Eparhije valjevske, a tokom noći iz Zubinog Potoka, bratske opštine sa Kosova i Metohije.
Predsedniku opštine Nenadu Stevanoviću i predsedniku Crvenog krsta Osečine Milici Drajić, zameniku predsedenika Skupštine opštine, pomoć Eparhije uručio je protođakon Slobodan Aleksić. On je tom prilikom rekao:
– Crkva je uvek bila i uvek će biti uz svoj narod, uz svoje vernike. Ovih dana sva naša dobra delimo sa postradalima u Lajkovcu, Ubu, Krupnju, Osečini, a Eparhija valjevska će to činiti sve dok se svima ne vrati osmeh na lice.
Konvoj pomoći složen u nekoliko manjih teretnih vozila pola dana je putovao sa Kosova, iz Zubinog Potoka, opštine koja se prošle godine pobratimila sa Osečinom. Probijajuće se kroz delova Srbije, koji su takođe postradali, a usput rešavajući tehničke probleme na svojim prevoznim sredstvima, sa velikom radošću su stigli i zahvalnošću dočekani tek posleponoćnim satima…

Scroll To Top