VESTI:
Početna / vesti / poplave / POMOĆ: „Mašinerija” iz Stare Pazove na delu
POMOĆ: „Mašinerija” iz Stare Pazove na delu

POMOĆ: „Mašinerija” iz Stare Pazove na delu

Opština Stara Pazova, koja je okupila i prošle srede što iz svojih resursa, što od velikih firmi koje rade na kapitalnim investicijama, i u prijateljsku Osečinu poslala konvoj od devet snažnih vozila teške mehanizacije sa kojom ova sredina inače oskudeva. Na taj način značajno je ubrzano otklanjanje golemih posledica vremenskih nepogoda na ovom području.
Moćne mašine i njihovi rukovaoci, koji već uveliko rade na terenu, do sredine sledeće sedmice stajaće na raspolaganju ovoj lokalnoj zajednici, čija su jedine obaveze da obezbede gorivo za „mašineriju”, smeštaj za njihove rukovaoce i da im odrede radne zadatke.
U opštini smo saznali da će se ovom prilikom prioritetno popravljati ili ojačavati nasipi, odnosno podizati novi tamo gde ih nije bilo ili ih je bujica odnela. To se odnosi na sve ovdašnje kritične tačke na većim vodotocima. Važan zadatak je i pročišćavanje kanala za odvod vode, zatim uklanjanje odrona sa saobraćajnica, kao i raščićavanje građevinskih infrastrukturnih objekata od brojnih odrona i nanosa od dejstva mnogobrojnih klizišta klizišta i nezapamćeno visokih voda…

Scroll To Top