VESTI:
Početna / vesti / privreda / I Čačak na Sajmu šljiva u Osečini
I Čačak na Sajmu šljiva u Osečini

I Čačak na Sajmu šljiva u Osečini

U poseti kod gradonačelnika Čačka mr Vojislava Ilića bili su Milan Simić, zamenik predsednika Opštine Osečina i Miodrag Stanišić, koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Susretu su prisustvovali načelnik gradske uprave Čačka za lokalni ekonomski razvoj i zamenik predsednika Skupštine opštine.

Tom prilikom je dogovoreno da se proizvođači i prerađivači voća sa teritorije Grada Čačka u značajnijem broju predstave na predstojećem Sajmu šljiva u Osečini. Takođe je utanačen i dolazak ekipe iz Čačka posle Sajma kako su preneli iskustva i pružili pomoć u razradi mera podrške poljoprivredi. Posebno oko izrade projekata i obezbeđivanja dodatih sredstava u čemu su jako uspešni (preko 20 miliona evra su obzbedili za svoju opštinu u protekle tri godine).

-Lokalne smouprave se moraju same tešnje povezivati. Išli smo u Čačak kao što se ide kod starijeg brata koji se okućio da i mi, prema našoj kući i okućnici, vidimo šta da sadimo, kad sadimo, kako da umnožimo, gde da prodamo… – kaže Simić.

-Iskustvo u pripremi projekata i podrška razvoju privatnog sektora su oblasti u kojima zelimo da primenimo iskustva kolega iz Čačka s obzirom da oni na tom planu imaju odlične rezultate – dodaje Stanišić.

Scroll To Top