VESTI:
Početna / vesti / privreda / „KRUŠIK-PLASTIKA” AD: Ubuduće kao državno preduzeće!
„KRUŠIK-PLASTIKA” AD: Ubuduće kao državno preduzeće!

„KRUŠIK-PLASTIKA” AD: Ubuduće kao državno preduzeće!

Pravosnažnim rešenjem Privrednog suda Valjevo usvojen i potvrđen Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) „Krušik-Plastike”. Na taj način, sa „leđa” najzačajnijeg privrednog kolektiva na teritoriji opštine Osečina skinut je veliki teret, koji je nastao posle dve neuspešne privatizacije i još nekoliko pokušaja da se pronađe novi vlasnik.

Po rečima Zorana Uroševića, generalnog direktora „Krušik Plastike”, već je u toku obaveštavanje poverilaca  o tome šta je sve preduzeto u prvih osam dana od dana pravosnažnosti rešenja o potvrđivanju UPPR.

-Pre svega, izvršeno je usaglašavanje stanja potraživanja državnih poverilaca na dan 23. marta, kada je  rešenja postalo pravosnažno. Od tada je započeo postupak konverzacije potraživanja tih poverilaca u trajni ulog u kapitalu „Krušik-Plastike” – kaže Zoran Urošević, generalni direktor, podsećajući na to ko su glavni poverioci: – U pitanju su, kao što je poznato, Agencija za osiguranje depozita u ime i za račun Republike Srbije Beograd, zatim Fond za razvoj Republike Srbije Beograd, Republika Srbija-Ministarstvo privrede-Fond za razvoj Beograd i Ministarstvo finansija Republike Srbije.

Direktor Urošević napominje da je za 26. april zakazana Skupština akcionarskog društva „Krušik-Plastika”, koja bi trebalo da usvoji  odluke o konverziji, čime bi i praktično bio ispunjen UPPR u celosti, što je inače i najkraći UPPR u dosadašnjoj praksi.

-Dalje nastavljamo sa radom kao državno preduzeće sa značajno većim potraživanjima od obaveza. Trenutno u „Krušik-plastici” radi 175 radnika. Usled značajnog povećanja obima proizvodnje u 2016. godini, do sada smo primili 20 novih, uglavnom mladih članova kolektiva. U narednim mesecima predstoje nam investicije u mašinske i skladišne kapacitete.

Povoljan rasplet UPPR-a „Krušik – Plastike” dobar je razlog za veliko zadovoljstvo u lokalnoj samoupravi, koja je sve vreme zajedno sa Vladom Srbije, menadžmentom firme i zaposlenima učestvovala u traženju najboljeg puta za spas i bolju budućnost preduzeća i lokalne zajednice.

Nakon svega, uspešan rad u proteklom periodu i povoljna atnmosfera u kolektivu sada podgrevaju optimizam da će ovu godinu obeležiti brojni rekordi. Početkom godine pušten je u prodaju novi model vodokotlića Krušik luks”. U prvom kvartalu ostvarena je proizvodnja u vrednosti od 155 miliona dinara. Do početka sezone biće urađeno i prodato oko 600.000 gajbi za maline, zatim 100.000 gajbi za višnje, a rekordan promet očekuje se i sa stalnim partnerima, kao što su Zastava – oružjeiz Kragujevca i kupci rezervoara iz Austrije. Nedavno je otvoreno i tržište Bugarske.

-Naši planovi za budućnost su konstantno povećanje proizvodnje, povećanje broja kooperanata, razvoj i povećanje broja sopstvenih proizvoda. Na taj način stvoriće se uslovi za nova radna mesta što je i najznačajnije ne samo za našu firmu već i za opštinu – dodaje Urošević.

I fudbaleri šampionski

Na radničkim sportskim igrama kolektiva iz opštine Osečina u malom fudbalu, koji su i ove sezone  iz večeri u veče punile tribine hale Sportskog centra Osečina, ekipa Krušik-Plastike” osvojila je prvo mesto. Odlične igre i šampionski trofej  dodatno su uveličali i ulepšali veliki uspeh na poslovnom planu.

Scroll To Top