VESTI:
Početna / vesti / privreda / Prezentacija Regionalne razvojne agencije na sajmu Biznis baza
Prezentacija Regionalne razvojne agencije na sajmu Biznis baza

Prezentacija Regionalne razvojne agencije na sajmu Biznis baza

Regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine, koju je formiralo je pet lokalnih samouprava (grad Loznica i opštine Krupanj, Mali Zvornik, Ljubovija i Osečina), kao i pet udruženja preduzetnika (dva iz Loznice, a po jedno iz Ljubovije, Malog Zvornika i Bogatića), trebalo bi da doprinese povećanju privrednog rasta u opštinama osnivačima i ovom delu zemlje.

Na prezentaciji najmlađe razvojne agencije u Srbiji na sajmu Biznis baza Danijela Marković, direktor Regionalne razvojne agencije pet susednih opština, podsetila je da se početni impuls za formiranje ove ustanove desio na prošlogodišnjoj Biznis bazi, kada su za razliku od drugih, osnivači nastupali samostalno i odvojeno. Posle toga, početkom marta, u Loznici je potpisan protokol o saradnji, da bi sama Agencija bila osnovana 17. juna ove godine. Očekuje se da će ona uskoro biti akreditovana od strane Nacionalne agencije za regionalni razvoj.

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, napomenuo je da je osnovni cilj rada Agencije stvaranje sredine sa povoljnim poslovnim okruženjem.

-Vodi se teška bitka za pokretanje ekonomije i

privlačenje investicija i ona je bez ovakve Agencije nemoguća – smatra Petrović, koji je je ubeđen da u ovom regionu postoje značajni resursi i da bi oni trebalo da se iskoriste na pravi način.

Predstavnici lokalnih zajednica – osnivača Agencije, na čelu sa Nenadom Stevanovićem, predsednikom opštine Osečina, koji je letos izabran za prvog predsednika Skupštine Regionalne razvojne agencije, slažu se u mišljenju da male opštine same teško da mogu da dođu do investicija i da je zbog toga postojanje jedne ovakve ustanove neophodno.

Posebnu težinu predstavlja učešće Osečine u Agenciji kao jedine iz Kolubarskog okruga, koja je prepoznala značaj udruživanja kadrova, kojih nijedna lokalna samouprava pojedinačno nema dovoljno.

Scroll To Top