ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / САЈАМ ШЉИВА: Списак излагача све дужи
САЈАМ ШЉИВА: Списак излагача све дужи

САЈАМ ШЉИВА: Списак излагача све дужи

Сорта шљива „чачанска родна” је преродила и тренутно није баш превише интересантна за откупљиваче. Капацитета са сушење „стенлеја”, чији се род процењује као „солидан”, има довољно на подручју општине, а слична ситуација се очекује и када крене кампања „пожегаче” или „маџарке”. Бројни овдашњи пластичари ових дана имају пуне руке посла са производњом каца, с обзиром да ће део рода, свакако, бити искоришћен за производњу ракије. И хладњаче су спремне за сезону…

Овим информацијама прошлог уторка почео је састанак Организационог одбора осмог Сајма шљива у Осечини, чији чланови не желе ништа да препусте случају у организационом смислу и реализацији програма. Сви истичу и то да је један од примарних циљева манифестације да се што боље представи овдашње шљиварство и брендови овог краја, како би произвођачи, прерађивачи и цела заједница од тога имали што више користи.

Сви штандови предвиђени за учеснике изложбе овогодишње шљиварске производње овог краја већ су резервисани. Слична је ситуација и са штандовима намењеним за промоцију фирми чија је делатност повезана са шљиварством, воћарством и пољопривредом уопште. Места има још једино испред и око хале, као и на јавном простору у самој варошици. Изашло се у сусрет захтевима излагача пољопривредне механизације, као и пластичара да не излажу на аутобуској станици, где је лане због удаљености од централног сајмишта посета била слабија, већ им је омогућено да овог пута буду надомак Сајма, у Болничкој улици, која ће сва три дана бити затворена за саобраћај.

Велико интересовање постоји и за оцењивање квалитета јаких алкохолних пића од воћа. Свакодневно из целе Србије, али и региона, стижу узорци воћних ракија које конкуришу за престижне сајамске медаље.

Вест у потпуности преузета са сајта http://sajamsljiva.rs

Фотографија: Организациони одбор осмог Сајма Шљива (фото: Д.С.)

Scroll To Top