VESTI:
Početna / vesti / privreda / SAJAM ŠLJIVA: Spisak izlagača sve duži
SAJAM ŠLJIVA: Spisak izlagača sve duži

SAJAM ŠLJIVA: Spisak izlagača sve duži

Sorta šljiva „čačanska rodna” je prerodila i trenutno nije baš previše interesantna za otkupljivače. Kapaciteta sa sušenje „stenleja”, čiji se rod procenjuje kao „solidan”, ima dovoljno na području opštine, a slična situacija se očekuje i kada krene kampanja „požegače” ili „madžarke”. Brojni ovdašnji plastičari ovih dana imaju pune ruke posla sa proizvodnjom kaca, s obzirom da će deo roda, svakako, biti iskorišćen za proizvodnju rakije. I hladnjače su spremne za sezonu…

Ovim informacijama prošlog utorka počeo je sastanak Organizacionog odbora osmog Sajma šljiva u Osečini, čiji članovi ne žele ništa da prepuste slučaju u organizacionom smislu i realizaciji programa. Svi ističu i to da je jedan od primarnih ciljeva manifestacije da se što bolje predstavi ovdašnje šljivarstvo i brendovi ovog kraja, kako bi proizvođači, prerađivači i cela zajednica od toga imali što više koristi.

Svi štandovi predviđeni za učesnike izložbe ovogodišnje šljivarske proizvodnje ovog kraja već su rezervisani. Slična je situacija i sa štandovima namenjenim za promociju firmi čija je delatnost povezana sa šljivarstvom, voćarstvom i poljoprivredom uopšte. Mesta ima još jedino ispred i oko hale, kao i na javnom prostoru u samoj varošici. Izašlo se u susret zahtevima izlagača poljoprivredne mehanizacije, kao i plastičara da ne izlažu na autobuskoj stanici, gde je lane zbog udaljenosti od centralnog sajmišta poseta bila slabija, već im je omogućeno da ovog puta budu nadomak Sajma, u Bolničkoj ulici, koja će sva tri dana biti zatvorena za saobraćaj.

Veliko interesovanje postoji i za ocenjivanje kvaliteta jakih alkoholnih pića od voća. Svakodnevno iz cele Srbije, ali i regiona, stižu uzorci voćnih rakija koje konkurišu za prestižne sajamske medalje.

Vest u potpunosti preuzeta sa sajta http://sajamsljiva.rs

Fotografija: Organizacioni odbor osmog Sajma Šljiva (foto: D.S.)

Scroll To Top