VESTI:
Početna / vesti / privreda / SARADNJA NALED-A I OPŠTINE: Program smanjuje nezaposlenost
SARADNJA NALED-A I OPŠTINE: Program smanjuje nezaposlenost

SARADNJA NALED-A I OPŠTINE: Program smanjuje nezaposlenost

Ekonomski program opštine izuzetno je važan dokument i od velikog je značaja za male sredine, koje su, uglavnom, oslonjene same na  sebe i svoje potencijale i resurse, što je slučaj i sa opštinom Osečina. To je zajednička ocena sa završnih konsultacija i razmene ideja između stručnjaka iz Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i predstavnika opštine Osečina, a povodom završetka predloga opštinskog programa ove opštine za period od 2015. do 2020. godine, koji je nedavno urađen.

-Uz podršku koju imamo iz NALEDA-a, zatim njihove savete, iskustva i mere koje su u praksi dale rezultate, sada krećemo, verujem, pravim putem  u pravcu podizanja ekonomskih kapaciteta naše opštine. Pored preduzimanja neophodnih koraka u spoljnoj politici, prevashodno je potrebno da se oslonimo na svoje snage u rešavanju svakodnevnih ekonomskih problema koristeći sopstvene potencijale pri pravljenju dugoročnih mera koje će omogućiti  ekonomski razvoj i rast zapošaljavanja—kaže Milan Simić, zamenik predsednika Opštine.

Koordinator opštinske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Miodrag Stanišić ističe:

-U NALEDU su nas upozorili i na neke greške koje su uočili na terenu u drugim sredinama. To nam je bilo jako korisno u konačnom uobličavanju našeg dokumenta, za koga smo sve sigurniji da će doprineti smanjenju nezaposlenosti na teritoriji opštine.

Scroll To Top