VESTI:
Početna / vesti / privreda / Skupština Udruženja pčelara iz Osečine
Skupština Udruženja pčelara iz Osečine

Skupština Udruženja pčelara iz Osečine

Uz dragocenu podršku od opštine u 2013, koja narodski rečeno pomaže „kapom i šakom”, Udruženje pčelara „Pera Jovanović Komirićanac” iz Osečine ostvarilo je zapažene rezultate u svom prošlogodišnjem radu. Istovremeno, stečene su dobre pozicije za nove akcije u sezoni koja je počela. To je istaknuto u izveštaju o radu ovog udruženja za minulu godinu, koji je jednoglasno usvojen na redovnoj godišnjoj Skupštini osečanskih pčelara.

– Od opštinske donacije i članarine nabavili smo i našim zainteresovanim članovima podelili zaštitna sredstva od opake pčelinje boljke varoe, zatim oksalnu kiselinu, kao i drugu najneophodniju opremu za rad. Išli smo na nekoliko zanimljivih savetovanja, zatim izložbi pčelinjih proizvoda i opreme i realizovali posete prijateljskim udruženjima iz okruženja – kaže Dragan Krsmanović, predsednik pčelara iz Osečine.

Planom rada za tekuću godinu, koji je, takođe, ovom prilikom usvojen, pored uobičajenih aktivnosti predviđeno je da se mladim poljoprivrednim proizvođačima (do 40 godina starosti), kao podsticajna mera za razvoj pčelarstva u opštini Osečina besplatno podeli po nekoliko košnica sa ramovima i satnim osnovama, čija je nabavka odobrena iz opštinskog agrarnog budžeta.

– Pored toga, nastavićemo započete pripreme sa lokalnom samoupravom oko podizanja edukativno-proizvodnog centra – Pčelarskog doma – u školi u Plušcu, koja se ove godine zatvara zbog nedostatka đaka. U planu je da tamo formiramo pčelinjak našeg udruženja, zatim započnemo proizvodnju satnih osnova, a u budućnosti nabavimo i liniju za pakovanje meda – rekao je Boško Petrović, jedan od najaktivnijih članova udruženja.

Scroll To Top