VESTI:
Početna / vesti / projekti / DUGOROČNO PLANIRANJE OPŠTINSKOG BUDŽETA: Za naradne tri godine
DUGOROČNO PLANIRANJE OPŠTINSKOG BUDŽETA: Za naradne tri godine

DUGOROČNO PLANIRANJE OPŠTINSKOG BUDŽETA: Za naradne tri godine

Ocenjujući da je planiranje opštinskog budžeta jedan od najvažnijih poslova u svakoj opštini, u lokalnoj samoupravi Osečine počeli su prvi razgovori oko priprema budžeta opštine za naredne tri godine. Da bi se što spremnije dočekalo najavljeno programsko budžetiranje prva tema bila je blagovremeno otklanjanje problema koji su se do sada javljali u funkcionisanju sistema u samom lokalu.

-Činjenica da trezor u opštini otvara mogućnost građenja pravog finansijskog menadžmenta, uvođenje više reda i odgovornosti, poštovanja utvrđenih dogovora i rokova, kao i eliminaciju mogućnosti mešanja onih kojima to nije posao. Prvi korak je usaglašavanje planova sa direktnim i indirektnim korisnicima budžeta, a potom ugrađivanje razvojnih projekata i kapitalnih infrastrukturnih za duži period. Stalni zahtev ostaje da se uvek vodi računa o racionalizaciji, štednji i mogućnostima da se uvećaju prihodi, prvenstveno onih korisnika budžeta koji zarađuju – kaže Milan Simić, zamenik predsednika Opština.

Načelnik Opštinske uprave Milan Urošević dodaje:

-Očekuje nas nova organizacija radnog prostora, zatim uvođenje elektronskog plaćanja, preraspodela posla i pojačavanje timskog rada. Pored toga, potrebno je da se obezbedi veća unutrašnje kontrole trošenja budžetskih sredstava, onda razradi sistem nagrađivanja, obezbedi stručno usavršavanja i sertifikacija, kao i, naravno, kažnjavanja onih koji ne ispunjavaju svoje radne obaveze…

 

Scroll To Top