VESTI:
Početna / vesti / projekti / Mesečna karta manja od kirije
Mesečna karta manja od kirije

Mesečna karta manja od kirije

Od ponedeljka, 2. septembra, prevoznici „Evropabus” i „Lasta”, pored postojećih, uvode po tri nova polaska iz Valjeva i Osečine, a novi red vožnje usklađen je sa radnim vremenom valjevskih škola. Tako će od sada polazaka iz Osečine biti i u 6.45, zatim 12.45 i 18.30 časova, a iz Valjeva u 11.00, onda 13.45 i 20.00 časova.

To je uređeno međusobnim ugovorom o pravima i obavezama dva prevoznika i opštine Osečina, koga su na inicijativu Regionalne privredne komore Valjevo i njenog potpredsednika Petra Nikolića, prošlog utorka u Osečini potpisali predstavnici „Evropabusa” (Zoran Todorčević) i „Laste” (Dejan Lukić) sa lokalnom samoupravom, u čije ime je paraf stavio Nenad Stevanović, predsednik Opštine.

– Naša namera je da najzad oživi autobuski saobraćaj između dva centra, ali pre svega da se na što kvalitetniji način zadovolje potrebe žitelja Osečine za prevozom, naravno i uz ostvarivanje ekonomskih interesa prevoznika – rekao je Stevanović.

Prevoznici su odobrili komercijalni popust na cena mesečnih karata za studente i učenike srednjih škola iz Osečine koji uče u Valjevu, i one će iznositi samo 50 odsto od važećih. Popust za zaposlene je 30 odsto, dok će ostali putnici plaćati prevoz po redovnim cenama.

Tako će u novoj školskoj godini, koja počinje iduće sedmice, roditeljima biti jeftinije da kupe mesečne karte za autobuski prevoz njihove dece od kuće do škole i natrag nego što bi ih koštala kirija da školarci stanuju kod gazdarica u Valjevu.

Nakon postignutog dogovora i potpisanog ugovora, Milan Urošević, načelnik Opštinske uprave Osečina, najavio je nastavak saradnje sa ovim prevoznicima po istom modelu, koji podrazumeva otvaranje novih linija, prvenstveno ka Peckoj i iz ove varošice prema Osečini i Valjevu.

Scroll To Top