VESTI:
Početna / vesti / projekti / TIM ZA RAZVOJNE PROJEKTE OPŠTINE: Čeka se ponuda za starački dom u Peckoj
TIM ZA RAZVOJNE PROJEKTE OPŠTINE: Čeka se ponuda za starački dom u Peckoj

TIM ZA RAZVOJNE PROJEKTE OPŠTINE: Čeka se ponuda za starački dom u Peckoj

Na najnovijem okupljanju Tima za razvojne projekte Osečine pod rukovodstvom Milana Simića, zamenika predsednika Opštine,konstatovano je da bi značajan deo planiranih razvojnih opštinskih programa, pre svega u oblasti kulture, mogao da zaživi već u ovoj godini. Međutim, što se tiče privrednih planova, prilikom razmatranja svega što je do sada urađeno, istaknuto je da oni zahtevaju uporan i strpljiv rad.

U ovoj godini mogla bi na red da dođe ponuda lokalne zajednice da se kroz javno partnerstvo sa privatnim sektorom pristupi izgradnji staračkog doma u varošici Peckoj, složili su se mladi stručnjaci raznih profila. To podrazumeva preuređenje za te potrebe neiskorišćenog dela Doma zdravlja. Što se tiče ideje za pretvaranje Rožnja u zdravstveno-rekreativni i turistički centar, ona mora da nastavi svoj započeti put i preko Regionalne razvojne agencije opština iz Podrinja, Rađevine i Podgorine.

Inače, sa ekipom za pripremu i bazu podataka „Prijatelji opštine Osečina”, koji okuplja i zemljake u rasejanju, započete su aktivnosti na inventarisanju postojećih i prikupljanju ideja za nove događaje u našoj opštini, s ciljem da se za svaki mesec napravi bar po jedan događaj na ovoj teritoriji. Ovom prilikom je ocenjeno da novine poput međunarodnog košarkaškog turnira za mlađe kategorije pod nazivom „Osečanski pobednik” i velika lovačka akcija pod imenom „hajka na Vlašićku lisicu”, koja prerasta u tradiciju, predstavljaju pravo osveženje u životu na ovom području.

– Posebno me raduje rad sa mladim ljudima. Opština samo treba da otvori vrata kreativnosti i rezultati ne mogu da izostanu – kaže Milan Simić.

 

Scroll To Top