VESTI:
Početna / vesti / reportaže / Dan opštine i oslobođenja Herceg Novog
Dan opštine i oslobođenja Herceg Novog

Dan opštine i oslobođenja Herceg Novog

Prošle sedmice delegacija opštine Osečina boravila je u Crnoj Gori, u uzvratnoj poseti prijateljskoj opštini Herceg Novi, čiji su predstavnici redovni gosti Sajma šljiva. Povod za ovu posetu bio je najveći praznik Hercegonovljana – 28. oktobar, Dan opštine i  obeležavanje 70. godišnjice oslobođenja od okupatora.

Svečanoj sednici lokalnog parlamenta, na kojoj je bio predsednik Crne Gore Filip Vujanović, zatim članovi diplomatskog kora i državnih institucija Crne Gore, kao i predstavnici gradova i opština pobratima i prijatelja, prisustvovala je i delegacija Osečine, koju su činili: predsednik Opštine Nenad Stevanović, predsednik opštinske Skupštine Zlatija Miličić i direktor „Krušik- Plastike” Zoran Urošević, inače predsednik Privrednog saveta opštine.

-Predsednik Opštine Herceg Novi Milan Vajagaić i  predsednica Skupštine opštine Danijela Đurović sa saradnicima ukazali su nam veliko poštovanje i izuzetno gostoprimstvo. Tokom boravka imali smo vremena i prilika da obavimo više razgovora o nastavku i oblicima međusobne saradnje, posebno na privrednom planu – rekao nam je Stevanović.

Scroll To Top