VESTI:
Početna / vesti / reportaže / DELEGACIJA OPŠTINE U HRVATSKOJ: Poseta Nedelišću i nastup na Sajmu MESAP
DELEGACIJA OPŠTINE U HRVATSKOJ: Poseta Nedelišću i nastup na Sajmu MESAP

DELEGACIJA OPŠTINE U HRVATSKOJ: Poseta Nedelišću i nastup na Sajmu MESAP

U okviru promocije međunarodnog Sajam šljiva, koji se svake godine poslednjeg vikenda u avgustu održava u Osečini, zatim predstavljanja investicionih i turističkih potencijala lokalne zajednice, opštinska delegacija koju je predvodio predsednik Dragan Aleksić, boravila je u Nedelišću, u Hrvatskoj, gde je bila gost prijateljske opštine i učesnik na njihovom tradicionalnom Međunarodnom sajmu preduzetništva pod nazivom „Mesap”.

– Sa predstavnicima lokalne vlasti, javnog života i privrede Nedelišća, zatim Međimurske regije, Republike Hrvatske i šireg regiona, ostvarili smo veći broj značajnih susreta. Predstavili smo deo naših mogućnosti u oblasti privređivanja, agrara i turizma. Posebno Sajam šljiva, na kojem ćemo sa prijateljima iz Hrvatske i krajem ovog leta nastaviti započeto druženje i učvršćivanje temelja za dalju obostrano korisnu saradnju – preneo je predsednik Aleksić svoje pozitivne utiske po povratku sa ovog puta.

Izlagački štand Osečine na sajmištu, po rečima direktora Turističke organizacije „Podgorina” Nikole Tomića, privukao je  pažnju brojnih posetilaca. Oni su i ovog puta pokazali dosta interesovanja za brojne podgorske brendove. Štand su posetili i predstavnici hrvatske vlade na čelu sa (odlazećim) ministrom preduzetništva i njegovim saradnicima.

Scroll To Top