VESTI:
Početna / vesti / reportaže / Još jedan brak između Srbina i Albanke
Još jedan brak između Srbina i Albanke

Još jedan brak između Srbina i Albanke

Zahvaljujući posredovanju Vojislava Palije, veterinarskog tehničara iz Osečine, i njegovih prijatelja iz Crne Gore, koji su se već pročuli po dovođenju udavača iz Albanije u Srbiju, sklopljen je još jedan brak između Albanke i Srbina.

Andrija Kovačević (24), poljoprivredni proizvođač iz Drenajića, na padinama Medvednika na teritoriji grada Valjeva, oženio se sa Meritom Maši (17,5) iz gradića Leca nedaleko od Tirane.

Mladoženjino četvoročlano domaćinstvo, rodbina, prijatelji i komšije u ponedeljak, 10. juna, proslavili su dolazak mlade i uvećanje porodice, na način kako je to uobičajeno u našim krajevima.

– Merita je treća po redu devojka iz Albanije koja je, na našu preporuku, došla u ovaj kraj. Pre nje, sredinom prošle i početkom ove godine, to su učinile njene zemljakinje Afrodita i Gita, koje su se udale u Vrbić u opštini Krupanj i Skadar kod Pecke u opštini Osečina. Broj zainteresovanih neženja iz zapadne Srbije sve je veći. Prva iskustva su pokazala da su mlade Albanke dobre i vredne supruge i domaćice, da rado i uspešno prihvataju novi način života i običaje i da već posle nekoliko meseci solidno ovladaju srpskim jezikom – kaže Vojislav Palija, koji najavljujuje još nekoliko sličnih svadbi, ali i prvih prinova, s obzirom da bi Afrodita iz Vrbića već uskoro trebalo da se porodi!

Kontakt osoba za detaljnije informacije: Vojislav Palija, mob. tel. 064-9936997.

NAPOMENA: Za sve portale koji budu prenosili vest sa našeg sajta da su dužni da naznače izvor informacija.

D. S.

 

Scroll To Top